15-daagse Fietstocht rond en door Nederland (volgeboekt)

0
Reissom
Reissom €1.599
Reissom
Reissom €1.599
Deze reis is op dit moment niet beschikbaar.

Boeken

Bewaar in wenslijst

Adding item to wishlist requires an account

1424
Vertrekdatum: 13-06-2021
Maximaal aantal deelnemers: 26

In deze onzekere coronatijd een gezellige en mooie fietstocht in eigen land als alternatief voor een fietsreis rondom de Pyreneeën.
Dagelijks kun je kiezen uit drie verschillende routes +/- 80 km, +/- 100 km en +/- 150 km per dag. Het is in overleg ook mogelijk om enkele dagen mee te fietsen.
Deze reis is geschikt voor toerfietsen, racefietsen en e- bikes.

We starten onze ronde door Nederland in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Veelal bestaande LF-routes gidsen ons in veertien dagen langs de grenzen van ons prachtige eigen land.
De route voert van de Noordzeekust in Zeeland tot de Achterhoek en van de Groningse terpen naar de eerste heuvels in Limburg. We passeren karakteristieke dorpen en steden, duinen, dijken, bossen, polders, rivieren, heide, heuvels; deze ronde heeft het allemaal.
Alle routes zijn door ervaren lokale fietsers; Theo, Bert, Gatze, Titus, Lot, Johan, Ben, Angely, Antoine en Tonnie verkend.

Onderweg wordt voor de lunch en de koffie of thee gezorgd en rijden er twee begeleidingsauto’s mee voor calamiteiten.

DAG TOT DAG:

Zaterdag  12 juni (optioneel)
• Transfer, inclusief fietsen en bagage van huis naar hotel De Leygraaf in Heeswijk Dinther
• Diner en overnachting

Zondag 13 juni  (A-route 85 km / B-route 99 km / C-route 151 km)
07:00 uur Ontbijt in hotel De Leygraaf voor diegene die van zaterdag 12 op zondag 13 juni aanvullend een overnachting hebben geboekt.
07:15 uur Welkom aan alle deelnemers
08:30 uur Vertrek naar Breda
Na het uitdelen van de PAC wielershirts, de naamkaartjes voor op de fiets en het doornemen van de (start) groepsindeling vertrekken we voor de openingsrit naar Breda.
Over rustige Brabantse landwegen en fietspaden fietsen we via het kerkdorp Lennisheuvel naar de lunch op het Vrijthof in Hilvarenbeek. De theepauze is A- en B-route in het mooie dorp Alphen nabij de Belgische grens. De C-route heeft de theepauze in Baarle-Nassau.
Diner en overnachting in hotel Van der Valk, Princeville, Breda.

Maandag 14 juni (A-route 85 km / B-route 104 km / C-route 147 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Goes
Vanuit ons hotel in Breda fietsen we naar de grensplaats Nispen, waar de grens in augustus 2020 180 centimeter richting België is opgeschoven. De C-route maakt na de koffie een lus om en door het natuurgebied de Kalmthoutse Heide. In Woensdrecht o.a. bekend om ‘De slag om de Schelde’, een militaire operatie aan het einde van de Tweede  Wereldoorlog om de Scheldemonding vrij te maken van strijdkrachten van nazi-Duitsland, is de lunch gepland voor alle fietsgroepen.
Na de lunch fietsen we bij de Kreekraksluizen Zeeland binnen op weg naar Kruiningen waar de theepauze is. Enkele kilometers na de thee passeren we het Kanaal door Zuid-Beveland, een belangrijk knooppunt op de kortste route tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. De laatste +/- 15 km brengt ons in de stad Goes. Op de Grote Markt, het kloppende hart van de binnenstad is in het voormalig landhuis van de Zeeuwse Landbouwmaatschappij ons overnachtingshotel gevestigd.
Diner en overnachting in Stadshotel Amadore, Goes.

Dinsdag 15 juni  (A-route 83 km / B-route 106 km / C-route 153 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Oostvoorne
Vandaag fietsen we overwegend langs de Zeeuwse- en Zuid-Hollandse kust. Over de Oosterscheldekering met het bekend werkeiland Neeltje Jans, eiland Schouwen-Duiveland en de Brouwersdam naar het eiland Goeree-Overflakkee in de provincie Zuid-Holland. Na de thee in Stellendam fietsen we over het volgende bekende Deltawerk, De Haringvlietdam naar onze eindbestemming. Diner en overnachting in hotel ’t Wapen van Marion, Oostvoorne.

Woensdag 16 juni  (A-route 94 km / B-route 104 km / C-route 148 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Haarlem
Vanuit ons hotel fietsen we naar de Maasvlakte voor de oversteek met de Ferry naar Hoek van Holland in Monster staat de koffie klaar. De B en de C-route gaan langs de kustlijn en passeren onder andere Scheveningen, Katwijk aan Zee, Noordwijk en Zandvoort. De A-route gaat via Delft, Leiden en door de bollenstreek naar onze eindbestemming van de dag. De gezamenlijke lunch is in de badplaats Katwijk. Diner en overnachting in Fletcher Hotel-Restaurant Spaarnwoude.

Donderdag 17 juni (A-route 79 km / B-route 101 km / C-route 159 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Wieringerwerf
Na enkele kilometers fietsen steken we met de pont het Noodzeekanaal over. We pauzeren voor de koffie in Castricum. Op weg naar Wieringerwerf ontdekken we een grote variëteit aan landschappen en dorpen. Er zijn duinen, polders, veenweiden en droogmakerijen zoals de Beemster en de Wieringerwaard. De A-route fietst via Spanbroek en Stompe Toren naar ons overnachtingshotel de C-route gaat westelijk via de kustplaats Petten en het dorpje Schagerbrug.

Vrijdag 18 juni (A-route 98 km / B-route 111 km / 154 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Emmeloord
Door noodzakelijke werkzaamheden aan de Afsluitdijk fietsen we in de ochtend in zuidelijke richting naar Wervershoof voor de koffie. Onze lunchpauze is halfweg op de dijk Enkhuizen – Lelystad bij Checkpoint Charlie aan het IJsselmeer. Na Lelystad fietsen we de 800 meter lange Ketelburg over, de verbinding tussen Oostelijk Flevoland en de Noordoostpolder.  Angely Geschiere heeft voor ons een theepauze geregeld bij Renne Streekprodukten. De C-route fietst daarna oostelijk via Schokkerhaven naar Schokland,  een voormalig eiland in de Zuiderzee dat sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942 deel uitmaakt van het vasteland en vanwege de archeologische rijkdom en geschiedenis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst.
Met een extra lus van 13 km kunnen de A- en B-route ook langs Schokland  fietsen.
Diner en overnachting in hotel Van der Valk, Emmeloord.

Zaterdag 19 juni (A-route 79 km / B-route 99 km / C-route 152 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Hardegarijp
Vandaag fietsen we weer naar het Noorden en verlaten even voor de koffie de Noordoostpolder en zijn dan aangekomen in de provincie Friesland. Omdat Friesland voor ongeveer 15% bestaat uit water is het een eldorado voor watersporters. Wie kent niet de bekende Friese Elfstedentocht en het Skûtsjesilen. Ook onze routes voeren langs waterrijke Gebieden als het Tjeukemeer op weg naar de lunch. Het Tjeukemeer is het grootste meer van Friesland met een oppervlakte van 22 km2. Het Sneekermeer en Terkaplester Puollen meer passeren we op weg naar de thee.
En tenslotte de meren en draslanden van Nationaal Park de Alde Feanen. We fietsen niet alleen langs water, maar zien ook prachtige natuur en typische Friese dorpjes die op terpen zijn gebouwd.
Diner en overnachting in hotel Van der Valk, Hardegarijp.

Zondag 20 juni (A-route 82 km / B-route 101 km / C-route 151 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Assen
Vanuit het hotel gaat de A-route direct naar Drachten waar de familie Houben de koffie zal verzorgen. De B-route heeft ook de koffiepauze in Drachten maar maakt een omweg via  Drogeham. In de volksmond De Ham genoemd. De C-route gaat verder noordelijk en passeert over de Cleveringsluizen het Laurensmeer op weg naar Laurensoog en is de koffie voorzien in Ezinge in de provincie Groningen. Bij de lunchplaats Haulerwijk, een dorp in de gemeente Ooststellingwerf op de grens Friesland, Groningen en Drenthe komen de drie routes weer bij elkaar. Via het esdorp Norg fietsen we naar onze eindbestemming, hotel De Bonte Wever in Assen

Maandag 21 juni (A-route 70 km / B-route 101 km / C-route 149 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Ommen
In de ochtend fietsen we in zuidelijke richting  naar Beilen, bekend van de treinkaping van 2 december 1975. De A- en B-route drinken hier koffie. De C-route drinkt koffie in Exloo wat veel meer
naar het oosten ligt, nabij de Duitse grens. Door de Veenkoloniën van Drenthe fietsen we naar Hoogeveen voor de lunch. De middagetappe brengt ons in Dedemsvaart waar we het gelijknamig
40 kilometer lange kanaal (uitgegraven om turf te vervoeren) passeren.
Diner en overnachting in Hampshire Hotel Paping, Ommen.

Dinsdag 22 juni (A-route 78 km / B-route 104 km / C-route 149 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Enschede
Vanuit Ommen fietsen we oostelijk naar de koffiestop in Daarlerveen, een dorpje in Noordwest-Twente aan het Overijssels Kanaal. We blijven in oostelijke richting fietsen en houden halt nabij de Duitse grens in Tubbergen waar we bij de R.K. Basiliek Sint Pancratius van de lunch genieten. Door het Twentse landschap fietsen we in de middag verder en passeren de plaatsen Ootmarsum en Oldenzaal op weg naar Enschede. De thee is bij Alwie Brummelhuis in Rossum. Zijn vrouw Riet zal voor de ontvangst zorgdragen. Na de thee fietst de C-route daadwerkelijk over de ‘oude’ start- en landingsbaan van de luchthaven Twente. Om ons overnachtingshotel te bereiken moeten we een stuk door de stad Enschede fietsen.

Woensdag 23 juni (A-route 76 km / B-route 99 km / C-route 150 km)
07:30 uur Ontbijt
08:30 uur Vertrek naar Zutphen
We gaan op de pedalen voor de koffie in Haaksbergen, het meest zuidoostelijkste puntje van Twente. Via Overijssel en Twente komen we in de Achterhoek, het gebied tussen Twente in het noorden, de IJssel in het westen, de Oude IJssel in het zuidwesten en de Duitse grens in het oosten. In Geesteren, een esdorp dat al in 1268 als Geysteren werd vermeld, is de lunch voorzien. We fietsen verder door  het karakteristieke landschap met vele historische kenmerken en komen via Lochem in de Hanzestad Zutphen. Zutphen wordt ook Torenstad genoemd vanwege zijn grote, historische gebouwen die de skyline vormen van de stad.
Diner en overnachting in Fletcher Hotel Zutphen

Donderdag 24 juni (A-route 78 km / B-route 104 km / C-route 151 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Cuijk
Vandaag passeren we de grote rivieren van Nederland; de Neder-Rijn, de Waal en de Maas op weg naar ons overnachtingshotel in het Brabantse dorp Cuijk aan de Kraaijenbergse Plassen.
In de ochtend fietsen we parallel aan de IJssel en drinken koffie in De Steeg, een dorpje in het IJsseldal aan de rand van het Nationaal Park Veluwezoom. Na de koffie gaan we met een korte klim terug naar de Veluwezoom en fietsen over de Posbank (met een prachtig uitzicht over de omgeving) naar de lunch in Arnhem.  De theepauze is voorzien in het plaatsje Lent aan de noordoever van de Waal. Diner en overnachting in Van der Valk, Cuijk.

Vrijdag 25 juni (A-route 86 km / B-route 111 km / C-route 146 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Roermond
Op de één na laatste dag van onze ‘Fietstocht rond en door Nederland’ fietsen we vanuit Cuijk naar Roermond, ontstaan op de samenvloeiing van de Roer en de Maas. Nagenoeg de gehele dag volgen we de meanderende rivier de Maas met zijn prachtige fietswegen en vooral natuurschoon. Bij het Oorlogsmuseum in Overloon is de koffiestop gepland en bij Geertje en Lot in Sevenum de lunch. De A- en B-route gaan bij Kessel met de pont de Maas over. De C-route passeert de Maas bij Sluis Heel.
Diner en overnachting in hotel Fletcher Hotel Bosrijk, Roermond

Zaterdag 26 juni (A-route 93 km / B-route 103 km / C-route 152 km)
07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Heeswijk-Dinther
Onze laatste fietsdag brengt ons terug naar de start locatie in Heeswijk-Dinther. De laatste dag kun je kiezen uit vier routes. De kortste afstand is 93 km waarbij je een gedeelte langs een provinciale weg fietst. De drie overige routes blijven op rustige en landelijk wegen en paden en houden halt voor de koffie In het Nationaal Park De Groote Peel. De lunch is voorzien bij Margriet en Adriaan van Dijk in Mierlo.  Na de thee in Zijtaart naderen we ons eindpunt van de fietstocht Hotel de Leygraaf in Heeswijk-Dinther.
19:00 Afscheidsdiner
Overnachting in hotel De Leygraaf. Heeswijk-Dinther

Zondag 27 juni
08:00 uur Ontbijt
09:00 uur Vertrek naar huis
Wegbrengen fietsers, bagage en fietsen in overleg

Reissom €1.599 / Op basis van een tweepersoonskamer
Éénpersoonskamertoeslag €560

Praktische informatie
• Vertrekgarantie
• Voor deze fietsreis dient u te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Bagage tot 15 kg
• Een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvangt U alle benodigde reisinformatie
• U fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden
• Zolang er plaats is en het wettelijk is toegestaan kunnen 7 personen met de bus meereizen inclusief bagage en fietsen

Inclusief:
• Veertien 0vernachtingen op basis van halfpension
• Toeristenbelasting
• Catering van de lunch, koffie en of thee. Op zondag 13 juni is om +/- 12:30 uur de eerste gezamenlijke lunch en op zondag 27 juni is de laatste maaltijd het ontbijt.
• PAC vakanties wielrenners shirt (maten S, M, L, XL en XXL, worden vooraf geïnventariseerd)
• Begeleiding tijdens de fietsdagen

Exclusief:
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €12

Dit reisaanbod kunt u onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Ga naar de bovenkant