Fietsreis Normandië, invasiestranden, Mont St-Michel. Volgeboekt

0
Prijs
Prijs€1.299
Prijs
Prijs€1.299
29 juli 2023
Beschikbaar: 0 plaatsen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boeken

Favorieten

Adding item to wishlist requires an account

585
Datum: 29-07-2023
Maximaal aantal Personen: 28

Een boeiende historische en culturele fietstocht die een diepe indruk zal achterlaten. Je fietst langs de indrukwekkende invasiestranden en andere historische plekken van D-Day. Maar je fietst ook dwars door het fraaie groene binnenland van Normandië en bezoekt Caen met het hertogelijk Kasteel van Willem de Veroveraar.
Onderweg is er tijd ingeruimd voor een bezoek aan de musea van de Tweede Wereldoorlog, Bayeux met het beroemde tapijt (Tapisserie de Bayeux), en natuurlijk het wereldwonder de Mont Saint-Michel aan het einde van de fietstocht.

De routes zijn geschikt voor toerfietsen, racefietsen en een beperkt aantal E-bikes.
Dagelijks kun je kiezen uit een route van +/- 80 km en een route van +/- 100 km.

Een begeleidingsauto rijdt mee voor calamiteiteten en het verzorgen van de lunch en koffie- of theepauze.

DAG TOT DAG

Zaterdag 29 juli 2023

Rondtour HonFleur, 42 km / 320 hm

08:00 uur Laden fietsen op een centrale plaats in Nederland
08:45 uur Vertrek naar Honfleur
11:15 uur Koffie, Hénin-Beaumont, Frankrijk
13:45 uur Lunch, Bosc-Mesnil, Frankrijk
15:00 uur Thee, Ibis hotel Honfleur
• Prepareren fietsen
• Verkenningstocht omgeving Honfleur
17:00 uur Aperitief terras centrum Honfleur
19:30 uur Diner en overnachting in Hotel Eden Spa Honfleur***

Zondag 30 juli 2023

Honfleur – Caen, A 82 km / 630 hm, B 107 km / 870 hm

07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek
Vanuit ons overnachtingshotel in Honfleur fietsen we langs de kustlijn via Deauville naar Villers-sur-Mer. Even na het bijzonder mooie Postkantoor van het stadje houden we halt voor de koffie. Tijdelijk verlaten we de kustlijn en fietsen naar Cabourg. Een stad met twee gezichten, het oude en kleine vissersdorpje en de moderne badplaats. Na de lunch fietsen we naar Canal de Caen à la Mer en gaan over de Pegasusbrug (vernoemd naar 6th British Airborne Division, die de brug voorafgaande aan D-Day veilig stelde) en fietsen aan de andere kant van het kanaal naar de kustplaats Ouistreham. Op D-Day landde hier het Frans-Britse commando op het strand van Sword Beach. Na een bezoek aan het Herdenkingsmonument met een vlam gemonteerd bovenop een Duitse gegoten koepel, fietsen we de laatste etappe van de dag naar Caen.
19:30 uur Diner en overnachting in hotel The Originals City Otelinn***

Maandag 31 juli 2023

Caen en omgeving, A 75 km / 400 hm, B 92 km / 410 hm

07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek
Vandaag gaan we de omgeving en de stad Caen verkennen. We fietsen noord-oostelijk om de stad Caen heen naar de koffiestop in Goustranville. We fietsen verder  en passeren het prachtige en authentieke dorp Beuvron-en-Auge. Een dorp met veel vakwerkhuizen uit de 17e eeuw die met zorg zijn gerestaureerd, kenmerkend voor de streek Pays d’Auge. Het gebied van de cider en de Calvados, maar ook stoeterijen, kastelen en herenhuizen. Na de lunch in Vimont fietsen we terug naar Caen en kun je op de route zelf bepalen welke bezienswaardigheden je wilt zien en hoeveel tijd je daarvoor wil uittrekken. De uitgezette route gaat achtereenvolgens langs:
• Église Saint-Pierre de Caen, monumentale katholieke kerk uit de 13e eeuw met een rijkversierde gevel en een gerestaureerde torenspits
• Le Château de Caen, kasteel gebouwd op de ruïnes van een fort van Willem de Veroveraar en musea voor archeologie en kunst
• Abbaye aux Hommes, stadhuis in een Romaanse abdij met torens en kloostergangen, gebouwd door Willem de Veroveraar
• Mémorial de Caen, museum / oorlogsmonument vooral gericht op de broosheid van de vrede
Of winkelen in Caen en combinatie met een terrasje.
19:30 uur Diner en overnachting in hotel The Originals City Otelinn***

Dinsdag 1 augustus 2023 

Caen – Sainte-Mère-Église, A 95 km / 540 hm, B 123 km / 750 hm

07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek
Op onze vierde dag gaan we door het groene binnenland van Normandië op weg naar Bayeux, de oude hoofdstad van de Bajocassen, een volk van Galliërs. Maar ook tijdens de zomer van 1944 de tijdelijk de hoofdstad van Frankrijk. Een stad met rijke geschiedenis en indrukwekkende kunstwerken waaronder het ‘Tapijt van Bayeux’, een enorme borduurwerk gebruikt om het verhaal te vertellen van de verovering van Engeland door de Hertog van Normandië. Na de koffie fietsen we terug naar de kustlijn en bezoeken de Normandy American Cemetery and Memorial (uitkijkend over het strand van Omaha Beach zie je 9.387 witte, marmeren gedenktekens in oneindige en kaarsrechte rijen. Duizenden Latijnse kruisen met hier en daar een davidsster) en Omaha Beach (één van de vijf landingszones voor de Landing in Normandië op 6 juni 1944).
De theepauze is gepland in het historische centrum Carentan, waar van 6 tot en met 15 juni hevig werd gevochten met grote verliezen aan weerszijde. Een korte slotetappe van de dag brengt ons in Sainte-Mère-Église.
19:30 uur Diner en overnachting hotel Le Sainte Mère***

Woensdag 2 augustus 2023 

Sainte-Mère-Église en omgeving, A 85 km / 530 hm, B 119 km / 700 hm

07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek
In de ochtend fietsen we verder door het moerassig kustgebied naar Saint-Vaast-la-Hougque. Dankzij een aangenaam en zacht klimaat niet alleen een vissersdorp en oestercentrum, maar ook een badplaats. De B-route volgt vanaf  de koffiestop in Le Theil een noordelijke route langs Fort du Cap Levi en de Franse havenplaats Barfleur. Na de lunch fietsen we langs de kustlijn naar Utah Beach, het 2e strand wat de Amerikanen bestormden op 6 juni 1944. Naast een federaal monument is ook het Musée du Débarquement te bezichtigen. We fietsen terug naar Sainte-Mère-Église, waar tijdens operatie Overlord, John Steele met zijn parachute aan de kerktoren bleef hangen. In de namiddag is er gelegenheid om in de kerk een groot aantal glas-in-loodramen te bewonderen die gewijd zijn aan de heldendaden van de troepen of het nabij gelegen Airborne Museum te bezoeken. Ons hotel is op 800 meter gesitueerd.
19:30 uur Diner en overnachting hotel Le Sainte Mère***

Donderdag 3 augustus 2023 

Sainte-Mère-Église – Villedieu, A 81 km / 670 hm, B 104 km / 860 hm

07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek
Vanuit ons hotel fietsen we zuidelijk via tal van kastelen (o.a. Plain-Marais, Franquetot, Le  Vieux Château) naar de koffie in Saint-André-de-Bohon. We vervolgen de kastelenroute over landelijke wegen naar de Abbey de Cerisy, een oude normandische abdij met houten plafond. In het nabijgelegen park met sculpturen is de lunch. Via Notre-Dame-de-Cenilly en de Abdij van Hambye fietsen we naar ons overnachtingshotel in Villedieu-les-Poêles. Een prachtige stad aan de baai van Mont Saint-Michel en gekend om haar ambachtsleven in het bijzonder het koperwerk.
19:30 uur Diner en overnachting in hotel Le Fruitier***

Vrijdag 4 augustus 2023 

Villedieu – Avranches, A 94 km / 780 hm, B 117 km / 1000 hm

07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek
Op onze finale fietsdag fietsen we naar Le Val-Saint-Père, een kleine gehucht nabij het Kanaal. Na de koffie fietsen we naar Mont Saint-Michel, een wereldberoemde toeristische trekpleister en een eeuwenoud bedevaartsoord. De gebouwen op de rotsige punt in het water zijn in verschillende perioden gebouw maar vormen toch een indrukwekkend geheel. Rondom het bezoek aan Mont Saint-Michel wordt de lunch (pakket) verzorgd.
Avranches, een middeleeuwse stad gelegen op een hoog plateau boven het dal van de rivier Le Sée is onze laatste stop als we terug fietsen naar Villedieu-les-Poêles. Een prachtige plaats voor de thee.19:30 uur Diner en overnachting in hotel Le Fruitier***

Zaterdag 5 augustus 2023 

07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek
10:15 uur Koffie Bolleville, Frankrijk
13:00 uur Lunch Assevillers, Frankrijk
15:30 uur Thee Laarne, België
17:30 uur Aankomst Nederland

Reissom €1.299 / Op basis van een tweepersoonskamer
Éénpersoonskamertoeslag €375

Corona

Indien de reis geen doorgang kan vinden omdat voor de reisbestemming code oranje of rood geldt, ontvang je de volledige reissom binnen 14 dagen retour.
Controleer voordat je op reis gaat wat het reisadvies is en welke maatregelen jouw vakantieland(en)  heeft genomen. Moet je bijvoorbeeld een officieel vaccinatiebewijs, of een negatieve PCR-test of antigeen sneltest laten zien? Op de website nederlandwereldwijd.nl lees je per land de actuele situatie.

Praktische informatie

• Voor deze fietsreis dien je te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Bagage tot 15 kg
• Een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvang je alle benodigde reisinformatie
• Je fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden
• Maximaal aantal deelnemers 23

Inclusief:

• Zeven overnachtingen op basis van halfpension in ***/**** hotels
• Toeristenbelasting
• Catering van de lunch, koffie en thee. Op zaterdag 29 juli is de eerste gezamenlijke lunch en op zaterdag 5 augustus is de lunch de laatste gezamenlijke maaltijd
• Begeleiding tijdens de fietsdagen
• Vervoer fietsen en bagage
• PAC vakanties wielrenners shirt, maten S, M, L, XL en XXL

Exclusief:

• Entreegelden Musea en Saint Mont-Michel
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kun je onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Boeken

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel