9-daagse Fietstocht Reeuwijk – Harwich – Brighton – Plymouth

0
Prijs
Prijs€1.599
Prijs
Prijs€1.599
21 september 2023
Beschikbaar: 6 plaatsen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boeken

Favorieten

Adding item to wishlist requires an account

1834
Datum: 21-09-2023
Maximaal aantal Personen: 15

De fietstocht vanuit Reeuwijk naar Plymouth aan de zuidkust van Engeland biedt een indrukwekkende mix  van natuur en cultuur. Opdoemende krijtrotsen, kliffen, stranden, kastelen en zeearmen. De route gaat grotendeels over rustige binnenwegen en paden, waarvan meer dan 200 km autovrij. Engelse binnenwegen zijn door bomen en heggen over het algemeen goed beschut tegen de wind. Naarmate we dichter bij onze eindbestelling komen, wordt het ‘ vlakke terrein’. van Reeuwijk ingewisseld voor kleine heuvels en steilere hellingen verder westwaarts.

Dagelijks zijn er GPX-routes beschikbaar en wordt de lunch, koffie en/of thee vanuit de begeleidingsauto verzorgd.

DAG TOT DAG

Donderdag 21 september 2023

Fietsroute dag 1, 60 km / 100 hm

09:00 uur Verzamelen RK kerk Reeuwijk Dorp
09:30 uur Vanuit Reeuwijk gaan we op de fiets, rondom de Zoetermeerse Plas naar de kust bij Scheveningen. Nabij de Waalsdorpervlakte is de koffiestop gepland.
13:30 uur Inchecken Stena Line
14:15 uur Vertrek Stena Hollandica
– Op de boot zijn hutten beschikbaar om te douchen en te rusten
17:30 uur Diner aan boord
19:30 uur Aankomst Harwich
20:00 uur Aankomst hotel, Harwich
– Fietsen preparen

Vrijdag 22 september 2023

Fietsroute dag 2, 101 km / 550 hm

Vanuit Harwich, een havenstad met een lange geschiedenis fietsen we via Wivenhoe naar Colchester. Wivenhoe is een pittoresk vissersplaatsje waar de werking van de getijden nog sterk is. Colchester is één van de oudste steden van Engeland en een sightseeing met de fiets zeker waard. Over rustige binnenwegen en langs lichtgevende graanvelden gaan we naar de lunch in Wickham Bishops. Onderweg maken we een kort uitstapje naar het zestiende-eeuwse Layer Marney Tower, een landhuis met het hoogste poortgebouw van Engeland. Op bijna driekwart van de route passeren we het sfeervolle havenstadje Maldon, met langs de kade fraaie platbodems. Onze eindbestemming vandaag is Basildon.

Zaterdag 23 september 2023

Fietsroute dag 3, 125 km / 1.420 hm

Vanuit ons hotel fietsen we 20 km om bij Tilbury, met de fietspont de Theems over te steken naar Gravesend in het graafschap Kent. De vlakke velden van Essex maken plaats voor het heuvelachtige coulisselandschap. Een langgerekte krijtheuvelrug (North Downs) begint direct en loopt door tot aan de kliffen bij Dover. Met een aantal stevige klimmetjes fietsen we naar de marktstad Tonbridge, gebouwd rondom een Nomadisch kaststeel. Voor de lunch houden we halt in plaatsje Rusthal . Over het deel van het groene fietspad London – Parijs fietsen we verder via Broad Oak naar het Zuiden om in Polegate te overnachten.

Zondag 24 september 2023

Fietsroute dag 4, 128 km / 920 hm

Vandaag bereiken we na 15 km fietsen Seaford aan de zuidkust van Engeland en volgen het fietspad wat ons voert naar Newhaven. Een havenstad uit de 16e eeuw in de monding van de Ouse. De koffiepauze is enkele kilometers voor de bekende en drukke badplaats van het Verenigd Koninkrijk Brighton, met zijn veel oude victoriaanse gebouwen. De witte kliffen die het land beschermen tegen het water van het Kanaal zijn maar enkele meter verwijderd. Vanaf Shoreham-by-Sea fietsen we langs de rivier Adur, omhoog het binnenland in en gaan door het South Downs National Park naar Peterfield in Hampshire,.

Maandag 25 september 2023

Fietsroute dag 5, 106 km / 530 hm

Voor de afwisseling staat vandaag een vlakke etappe door de Portsmouth en Southampton op het programma. Vanuit ons hotel fietsen we terug naar de zuidkust van Engeland en drinken koffie nabij het strand van Portsmouth. De belangrijke marinehaven in Portsmouth was onder andere het vertrekpunt voor de invasie van Normandië in juni 1944. We fietsen om de haven van Portsmouth door de marktstad Fareham en passeren daarbij de indrukwekkende kathedraal van de stad. Na de lunch in Sarisbury fietsen we over de Ichen Bridge. Een holle kokerbrug van bijna 1 kilometer, met een prachtig uitzicht over de omgeving. De fanatieke fietsers onder ons kunnen hier een Strava KOM scoren. Na de drukte van de stad Southampton gaat de laatste etappe door het rustige New Forest National Park naar ons hotel In Lymington.

Dinsdag 26 september 2023

Fietsroute dag 6, 128 km / 880 hm

Door het voormalig jachtgebied van Willem de Veroveraar verlaten we de Lymington en houden halt voor de koffie in Ringwood. Over de ‘Castleman Trailway’, een voormalige spoorlijn van Brockenhurst naar Poole fietsen we naar het sfeervolle markstadje Wimborne Minster. De 1300 jaar oude kerk van kathedraal-achtige proporties is het waard om even naar binnen te gaan.
Na de lunch in Poole, nabij Poole Harbour, de grootste natuurlijke haven van Europa, fietsen we naar Lulworth Cove. Een bijzondere plek, waar het zeewater een bres heeft geslagen in de harde kalksteenlaag. Hierdoor is een ovaalvormige baai is ontstaan, beschut door natuurlijke pieren van kalksteen. De laatste etappe gaat onder andere door de natuurreservaten Tadnoll en Winfrith naar Weymouth, waar ons hotel aan de de gelijknamige baai is gesitueerd.

Woensdag 27 september  2023

Fietsroute dag 7, 120 km / 1.800 hm

Na het gezamenlijk ontbijt fietsen via Weymonth, een levendige stad aan een grote baai in de luwte van het schiereiland Portland naar het druk bezochte Abbotsbury. Een steile klim van tegen de 20% naar Portsham Hill geeft een mooi uitzicht over Chesil Beach. Deze schoorwal bestaat uit ontelbare hoeveelheid kiezelstenen. Tijdens hevige stormen kunnen uitschietende golven de kiezels tot 15 meter opstapelen. Na de koffie in Birdport fietsen we via Charmouth naar badplaats Seaton aan de Jurassic Coast. Een prachtige omgeving voor de lunch.
In sierlijke bochten fietsen we vervolgens omhoog naar het vissersplaatsje Beer en gaan via de vallei van Brandscombe naar de aantrekkelijke badplaats Sidmouth. De laatste etappe van de dag gaat van het strand van Budleigh Salterton naar ons overnachtingsadres in de mooie stad Exeter. Met onder andere de imposante middeleeuwse kathedraal als trekpleister.

Donderdag 28 september 2023

Fietsroute dag 8, 113 km / 1.350 hm

Op onze laatste fietsdag in Zuid-Engeland volgen we vanuit Exeter de rivier Exe die uitmondt in het Kanaal. Via de kustplaats Dawlish gaan we naar Newton Abbot. Na de koffiepauze gaat het traject verder door het Nationale Park Dartmoor, een groot en ruig natuurgebied, naar het middeleeuwse dorp Buckfast. Een lange, maar niet steile klim brengt ons na de lunch in Holne waar de woeste hoogten van Dartmoor begint. We passeren Combestone Tor, een verzameling rotsen van hart graniet, in de loop van miljoenen jaren vormgegeven door landijs, regen en wind. Verspreid over Dartmoor zijn meer dan honderd van dergelijke ’tors’ te vinden.
Voor de thee passeren we ten zuiden van Princetown, bekend van Dartmoor Prison, het hoogste punt van de gehele route op 426 meter. Het laatste gedeelte naar de marinestad Plymouth, gaat langs de oostoever van de Plym, een brede zeearm. Ons overnachtingshotel ligt aan Sutton Harbour.

Vrijdag 29 september 2023

07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Nederland per bus, trein of vliegtuig
– Het treinstation van Plymouth is 1.600 meter van ons overnachtingshotel.
21.00 uur Aankomst PAC-bus in Reeuwijk
– Lossen van fietsen en bagage

Reissom €1.599 / Op basis van een tweepersoonskamer
Éénpersoonskamertoeslag €500

PAC-buspakket €175 p.p.
• Transfer Plymouth- Reeuwijk, via de kanaaltunnel
• Koffie, lunch, thee en diner onderweg
• Vier plaatsen beschikbaar, per persoon boeken.

Praktische informatie
• Voor deze fietsreis dient u te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Bagage tot 20 kg
• Een centrifuge is tijdens de reis aanwezig voor het drogen van de kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Voor je reis dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Een Europese identiteitskaart is niet geldig.
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvangt u alle benodigde reisinformatie
• U fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden

Inclusief:
• Acht overnachtingen op basis van halfpension
• Toeristenbelasting
• Catering van de lunch, koffie en of thee. Donderdagmiddag 21 september is de eerste gezamenlijke lunch en op vrijdagochtend 29 september is het ontbijt de laatste gezamenlijke maaltijd.
• Begeleiding tijdens de reis
• Vervoer van fietsen en bagage, zowel de heenreis als de terugreis
• PAC vakanties wielrenners shirt (maten S, M, L, XL en XXL)

Exclusief:
• Terugreis met PAC-bus, toeslag €175
• Terugreis Plymouth – Nederland, is mogelijk met bus, trein , vliegtuig of combinaties.
* 08:35 – 12:34 uur Plymouth – London St. Pancras International (transfer Paddington), prijs +/- € 100
* 13:01 – 18:46 uur London St. Pancras International – Rotterdam CS, prijs +/- €150
* voorbeelden zijn indicatief
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kunt u onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Boeken

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel