9-daagse Wintertraining in de heuvels van Girona, Spanje

0
Prijs
Prijs€1.099
Prijs
Prijs€1.099
2 maart 2024
Beschikbaar: 0 zitplaatsen
* aub alle velden invullen

Boek nu

Bewaren

Adding item to wishlist requires an account

2195
Datum: 02-03-2024
Aantal Personen: 6

De omgeving van Girona is werkelijk een paradijs voor fietsliefhebbers. Je hebt talloze mogelijkheden. De Spaanse Pyreneeën liggen binnen handbereik ten noorden van Girona, en de prachtige glooiende wegen langs de beroemde Spaanse Costa Brava kunnen gemakkelijk vanuit Girona worden verkend.

Zowel onder professionele wielrenners als onder amateurs is deze regio, zelfs in de winter, enorm populair, en dat is niet zonder reden. Met een uitgebreid netwerk van veilige, rustige en goed onderhouden wegen, droog en zonnig winterweer van december tot en met maart, en geduldige automobilisten is het hier een waar fietswalhalla. Fietsers worden hier met open armen ontvangen. Langs de wegen vind je borden die automobilisten aansporen om 1,5 meter afstand te houden van fietsers, en het verkeer houdt zich hier uitstekend aan.

Een bezoek aan het centrum van Girona is zeker de moeite waard. In het oude centrum hangt een ontspannen sfeer. Smalle straatjes doorkruisen het centrum, vol met leuke boetiekjes. De imposante kathedraal torent hoog boven alles uit. Rondom het centrum staat een oude stadsmuur waar je overheen kunt wandelen, wat een indrukwekkende ervaring is met een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen.  Zodra je de stad verlaat, bevind je je al snel op rustige, glooiende wegen met nauwelijks verkeer. Dit zorgt ervoor dat fietsen hier echt een ontspannende ervaring is.

Dagelijks zijn GPX-routes beschikbaar met pauzeplaatsen in authentieke Catalaanse dorpjes.
Gedurende drie dagen zal de begeleidingsauto met ons meerijden, waarbij de koffie en thee wordt verzorgd.
Hieronder vind je een conceptprogamma

DAG TOT DAG

Zaterdag 2 maart 2024

Tussen 8:00 en 9:00 uur kunnen de fietsen en de bagage geladen worden op een centrale plaats in Nederland.
Om 9:00 uur vertrekken we naar Frankrijk.
Onderweg wordt een lunchpakket genuttigd of een picknick verzorgd.
Rond 19:00 uur verwachten we aan te komen in ons overnachtingshotel in Lyon.

Zondag 3 maart 2024

Openingsrit 35 km / 300 hm

Rond drie uur hopen we op de tweede reisdag aan te komen in Orriols, onder Figueres en willen we tijdens de theepauze de fietsen prepareren voor de openingsrit naar ons hotel in Girona.  We maken onderweg kennis met het historische oude centrum van Girona en de eerste heuvels van het gebied.
Na het kwartiermaken in het hotel gaan we rond 19:30 uur aan tafel.

Maandag 4 maart 2024

Costa Brava 100 km / 1.400 hm

Vanuit ons hotel fietsen we naar Cassà de la Selva, waarvandaan we de EuroVelo 8 gaan volgen tot aan de kust. Deze 7.500 kilometer lange langeafstandsroute loopt van Figueres nabij de Franse grens naar Cádiz bij Gibraltar. Na de koffie in Santa Cristina d’Aro fietsen we naar Santa Feliu de Guixols, vanwaar we langs de prachtige kustlijn van de Middellandse Zee rijden. Tot Lloret de Mar is het 30 kilometer lang genieten van talloze nieuwe uitzichten.
Na de lunch fietsen we landinwaarts naar Vidreres, een rustige en eenvoudige Spaanse stad. De laatste etappe van de dag voert ons onder andere langs Pantà de Can Llop, een van de vele meren in de omgeving.

Dinsdag 5 maart 2024

Kartische groep Iberisch schiereiland 122 km / 1.380 hm

Vandaag fietsen we oostelijk van Girona naar de Pyreneeën toe en houden halt voor de koffie in het gehucht Cornellà del Terri. Op weg naar onze volgende stop passeren we bij Esponellà de rivier Fluviá en fietsen door het Natuurpark La Garrotxa, een oud landschap met uitgedoofde vulkanen naar het Middeleeuwse dorp Besalú. In de middag fietsen we langs Het Banyoles-meer, een groot kustmeer met een maximale diepte van 44 meter, en fietsen langs de rivier Ter via Girona terug naar het hotel, met een stop in het oude historische centrum

Woensdag 6 maart 2024

Beklimming naar Sant Hilari Sacalm 101 km / 1.420 hm

Tot aan de koffie in Anglès, een oude stad met een rijke historie, is de tocht van vandaag vlak. Na de koffie begint de noordelijke beklimming naar Sant Hilari Sacalm. Het is een lange klim van 25 kilometer, maar zeer geleidelijk met een gemiddelde helling van 2,6%, naar een hoogte van ruim 800 meter. Na de klim zal een kop soep en een boterham zeker smaken. In het tweede deel van de tocht fietsen we naar Santa Coloma de Farners, een rustige stad tussen de kluizenaarshuizen, kastelen, fonteinen en thermale waterbronnen. Na twee korte klimmetjes passeren we de laatste stad van de dag, Brunyola, een plek waar sporen uit de prehistorie zijn gevonden.

Donderdag 7 maart 2024

Dali & Figueres 130 km / 1.160 hm

Onze eerste stop vandaag is in het dorp Bàscara aan de rivier de Fluvia. Net als veel andere dorpen in Alt Empordà biedt Bàscara de mogelijkheid om te genieten van het verleden. Talrijke gebouwen dateren van eeuwen terug, waarvan sommige op de monumentenlijst staan: de verdedigingsmuren, de kerk van Sant Iscle, het kasteel, en het kasteelpaleis van Orriols. Via Santa Llogaia d’Àiguema fietsen we naar het Dalí Theatermuseum, een museum gewijd aan de kunstenaar Salvador Dalí in zijn geboortestad Figueres. De buitenkant van het museum is versierd met broden (Dalí was er gek op), maar ook op en rond het plein zie je allerlei ornamenten van Dalí staan. We fietsen door Figueres en gaan enkele kilometers buiten de stad in Fortià van de lunch genieten. De terugweg naar het hotel voert ons langs schilderachtige gehuchtjes zoals Corça en Monells en door het natuurreservaat Gavarres.

Vrijdag 8 maart 2024

Afscheidsrit Girona 105 km / 1.360 hm

Op onze laatste fietsdag in Girona rijden we langs de rivier de Onyar naar het noorden en maken we een pauze voor koffie in Medinya. Door een prachtig geaccidenteerd landschap fietsen we naar Can d’Abri, een gehucht met enkele honderden inwoners. Over mooi, glad en kronkelend asfalt dalen we af naar het zuiden en steken we bij Bonmati de rivier de Ter over. Bij Carretera de les Serres kunnen we na een gemakkelijke klim genieten van een mooi uitzicht. Het laatste gedeelte van onze tocht voert over enkele heuvels en langs de luchthaven van Girona terug naar ons hotel.

Zaterdag 9 maart 2024

Na het ontbijt vertrekken we om 8 uur richting Frankrijk. Onderweg wordt er gezorgd voor een koffie-, lunch- en theepauze. In de omgeving van Dijon bevindt zich het overnachtingshotel.

Zondag 10 maart 2024

Na het ontbijt in het hotel vertrekken we om 8:00 uur richting Nederland. Onderweg wordt er gezorgd voor een koffie-, lunch- en theepauze. We verwachten tussen 17:00 uur en 18:00 uur in Nederland aan te komen.

Reissom €1.099 / Éénpersoonskamertoeslag €280

Praktische informatie

• Voor deze fietsreis dient u te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Bagage tot 20 kg
• Een centrifuge is aanwezig
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Voor je reis dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvangt u alle benodigde reisinformatie
• U fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden

Inclusief:

• Vervoer heen en terug naar Girona
• Vervoer van de fietsen (worden opgehangen aan de voorvork in de aanhangwagen)
• 8 x overnachting in een *** en **** sterrenhotel
• Volpension
• Toeristenbelasting
• Begeleiding tijdens een aantal fietsdagen
• PAC-wielrenners shirt, maten S, M, L, XL en XXL

Exclusief:

• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kun je onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Boek nu

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel