Vuelta 2023, de Ronde van Spanje, in de Hoge Franse Pyreneeën

0
Prijs
Prijs€999
Prijs
Prijs€999
2 september 2023
Beschikbaar: 9 plaatsen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boeken

Favorieten

Adding item to wishlist requires an account

1360
Datum: 02-09-2023
Maximaal aantal Personen: 15

Een weekje fietsen in de Hoge Pyreneeën combineren we dit jaar met de meerdaagse wielerwedstrijd de Ronde van Spanje. Vuelta a España gaat op zaterdag 19 augustus 2023 met een ploegentijdrit in Barcelona van start. De 78e editie telt maar liefst tien aankomsten bergop.
Op 8 en 9 september wordt door de Franse Pyreneeën gefietst. De 13e etappe vertrekt vanuit het ski-oord Formigal en gaat via de Col d’Aubisque, Col du Soulor en Col de Spandelles naar de top van de Col du Tourmalet waar de finishstreep is getrokken. De volgende dag is de start van de 14e etappe in het Franse plaatsje Sauveterre-de-Béarn en beklimmen de coureurs de Col Hourcère, de Puerto Larrau 
alvorens weer in Spanje te belanden.

Vanuit het oude mijndorp Ferrières in het hart van de Pyreneeën gaan we de renners niet alleen aanschouwen en toejuichen, maar gaan we ook actief participeren door over het parkoers te fietsen, start- en finishplaatsen te bezoeken en inspanningen te voelen die nodig zijn om een Vuelta te volbrengen.

Dagelijks zijn twee GPX-routes beschikbaar en wordt de lunch, koffie en/of thee vanuit de begeleidingsauto verzorgd.

DAG TOT DAG

Zaterdag 2 september 2023

Tussen 9:00 en 10:00 uur kunnen de fietsen en de bagage geladen worden op een centrale plaats in Nederland.
Om 10:00 uur vertrekken we naar Frankrijk.
Onderweg wordt een lunchpakket genuttigd of een picknick verzorgd.
Rond 19:00 uur verwachten we aan te komen in ons overnachtingshotel in Futuroscope.

Zondag 3 september 2023

A-route 102 km / 1.150 hm / B-route 61 km / 900 hm

Na het ontbijt vertrekken we naar de startplaats van de 14e etappe, Sauveterre-de-Béarn. Een prachtig plaatsje gelegen aan bergstroom gave d’Oloron in het departement Pyrénées-Atlantiques. Nadat we geluncht hebben en de fietsen geprepareerd zijn fietsen we door geaccidenteerd gebied naar het pelgrimsstadje Oloron-Sainte-Marie waar we de route van de 14e etappe verlaten. We gaan door het bos en over Route des Crêtes (rug van de berg) naar Arudy voor de theepauze. Via Louvie-Juzon en Asson fietsen we langs de voet van de Pyreneeën naar De Gevonden Glimlach. Bij aankomst wacht een aperitief en een verfrissende douche. De B-route start bij het middeleeuwse stadje Arudy en fietst over dezelfde route naar Ferrières.

Maandag 4 september 2023

A-route 121 km / 1.130 hm, B-route 82 km / 900 hm

Vandaag verkennen we de omgeving en fietsen vanuit De Gevonden Glimlach via Bénéjacq naar Pontacq. Na de koffie gaan we op weg naar Lac de Bours en lunchen we tussen het Lac en de hoofdstad van de Hautes Pyrenees, Tarbes.
De terugrit gaat via Lourdes en Saint-Pé-Bigorre. Bij Lestelle-Bétharram volgt de route ‘La Croix des Hauteurs’ langs de unieke kruisweg van deze bedevaartsplaats en fietsen we door een glooiend landschap naar Arthez-d’Asson. De laatste 10 kilometers gaan over bekend terrein naar De Gevonden Glimlach.
De B-route gaat vanaf Pontacq direct naar Lourdes en volgt daarna weer de A-route.

Dinsdag 5 september 2023

A 124 km / 2.690 hm, B-route 83 km / 1.510 hm

De route naar het skigebied van Cauterets gaat door het hart van de Pyreneeën via Col du Soulor, Aucun en Saint-Savin. Het idyllische en beschermd gebied van Pont d’Espagne, op een hoogte van 1.500 meter in het Nationaal Park Pyrénées, bereiken we door 7 km te klimmen over 12 haarspeldbochten.
Vanaf het dorp Pierrefit-Nastalas overbrug je in 18 kilometer bijna 1.000 hoogtemeters. Het gemiddeld stijgingspercentage is 5,5%.
Over de oude spoorlijn fietsen we door de vallei d’Argeles naar het voormalig station van Argelez-Gazost. Na de lunchstop gaan we via Lourdes en Saint-Pé-Bigorre terug naar Ferrières.

Woensdag 6 september 2023

A-route 82 km / 1.930 hm, B 48 km / 1.580 hm

Voordat we vandaag op fiets stappen moeten allereerst het koffertje voor de overnachting in Formigal in de bus. Na de afdaling naar Asson drinken we koffie in Louvie-Juzon. Door de Vallei Ossau. fietsen we o.a. langs Laruns naar stuwmeer Lac de Fabrèges nabij Artouste. De derde en laatste etappe van de dag gaat geleidelijk omhoog en verlaten we de mooie groene vallei en steken bij het grensdorp Portalet de grens over naar Spanje. De invloed van de Spaanse zon is direct zichtbaar op de hellingen.
Voor de B-route worden de fietsen in Ferrières ingeladen. De route start namelijk in Louvie-Juzon en volgt daarna de A-route. De routes zijn betrekkelijk kort in verband met de uitdagende rit van morgen.

Donderdag 7 september 2023

A-route 135 / 4.680 hm, B-route 74 km / 1.950 hm

Vandaag kunnen we zelf vanuit Formigal de 13e etappe van de Vuelta 2023 fietsen.
Vanaf ons hotel is het nog een klein stukje klimmen naar de Portalet-pas om vervolgens af te dalen naar Laruns. Daar begint de Col d’Aubisque. Van deze kant komt dat neer op 16,6 kilometer klauteren tegen 7,2%. De zwaarste stukken situeren zich tussen Cascade de Valentin en het skistation van Gourette, waar de hellingen oplopen tot waarden tussen 10% en 13%. Op de top is de koffiepauze.
In de afdaling zit een klimmetje, de Col du Soulor waarna we 13 km afdalen naar Ferrières. Na de lunch
wacht de Col de Spandelles, een klim van 10,4 kilometer à 8,1%. De route daalt dan naar Argelès-Gazost. Na de theestop  begint de slotklim in Luz-Saint-Sauveur. Over 18,6 kilometer gaat de weg 1.405 meter omhoog. Er zijn acht haarspeldbochten en de gemiddelde stijging bedraagt 7,5%. Het zwaartepunt ligt in de slotkilometer, die met 10,5% stijgt en zelfs een stukje met 13,5%.
De B-route gaat tot lunchplaats De Gevonden Glimlach.

Vrijdag 8 september 2023

Na het gezamenlijk ontbijt kan op de fiets sfeer geproefd worden op het parkoers van de 13e etappe.
Rond het middaguur is het tijd om de koers te volgen op het scherm in het huis en ons te installeren in de tuin. Een drankje en een hapje is aanwezig. In de namiddag wordt de barbecue aangestoken.

Zaterdag 9 september 2023

Voor de liefhebber kan er in de ochtend nog gefietst worden. Om 12:00 uur is het vertrek gepland naar ons overnachtingshotel in Orléans. Onderweg wordt een picknick verzorgd of een lunchpakket uitgedeeld.
Rond 19:30 uur gaan we in de omgeving van het hotel dineren.

Zondag 10 september 2023

Na het ontbijt in het hotel vertrekken we om 8:00 uur naar Nederland. Inclusief een verzorgde lunch verwachten we om 16:00 uur in Nederland aan te komen.

Reissom €999 / Éénpersoonskamertoeslag €240

Praktische informatie

• Voor deze fietsreis dient u te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Bagage tot 20 kg
• Een wasmachine is aanwezig
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Voor je reis dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvangt u alle benodigde reisinformatie
• U fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden

Inclusief:

• Vervoer heen en terug naar de Hoge Pyreneeën
• Vervoer van de fietsen (worden opgehangen aan de voorvork in de aanhangwagen)
• 3 x overnachting driesterrenhotel (Poitiers, Fomigal en Orléans)
• 5 x overnachting in een vakantiewoning in Ferrières, waaronder De Gevonden Glimlach
• Volpension
• Toeristenbelasting
• Begeleiding tijdens de fietsdagen

Exclusief:

• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kun je onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Boeken

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel