Wereldfietstocht door Nederland

0
Reissom
Reissom €899
Reissom
Reissom €899
08/08/2020
Beschikbaar: 0
Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boeken

Bewaar in wenslijst

Adding item to wishlist requires an account

215
Vertrekdatum: 08-08-2020
Maximaal aantal deelnemers: 22

Een gezellige en mooie fietsweek in eigen land als alternatief voor een fietsreis rondom de Pyreneeën, met de uitdagende titel ‘Wereldfietstocht door Nederland’. Deze reis is geschikt voor toerfietsen, racefietsen en e- bikes.

We starten in Polen, een buurtgemeente bij Delfzijl in de provincie Groningen en fietsen in zeven dagen door dorpjes en gehuchten met de namen Oost Indië, Amerika, Siberië, Engeland, De Krim en Egypte. Onze eindbestemming is Turkeije in Zeeuws-Vlaanderen.

Dagelijks kun je kiezen voor een tocht van +/- 80 km of van +/-100 km over voornamelijk rustige wegen en fietspaden door prachtige Nederlandse streken en gebieden zoals de Opsterland, Drenthe, Salland, de Hoge Veluwe, Land van Cuijck, de Meierij van ‘s Hertogenbosch en we fietsen over de beroemde waterwerken in Zeeland.

Onderweg wordt voor de lunch gezorgd en is een begeleidingsauto voor calamiteiten beschikbaar.
Na de inspanning van de dag genieten we samen, met inachtneming van de geldende coronamaatregels, van een welverdiend drankje en een driegangen diner in één van onze overnachtingshotels.

DAG TOT DAG:

Vrijdag  7 augustus
Ophalen bagage en/of fietsen in Zuid Nederland (op afspraak)

Zaterdag 8 augustus
Ophalen bagages en/of fietsen in Noord Nederland (op afspraak)
Op eigen gelegenheid (openbaar vervoer / auto) reizen naar Delfzijl, in overleg en afhankelijk van de situatie rondom Covid 19 kunnen deelnemers met een transfer naar het hotel gebracht worden.
Welkomst borrel
Diner en overnachting in Hotel Boven Groningen

Zondag 9 augustus (A-route 79 km / B-route 103 km)
07:30 uur Ontbijt
08:30 uur Vertrek 1e etappe naar Assen
Vanuit het gehucht Polen met enkele voormalige arbeidershuisjes, voert de route via Oost Indië en Amerika naar Assen. De B-route gaat via Bethlehem, een wierde (terp) in de gemeente Het Hogeland met tegenwoordig nog twee boerderijen
Diner en overnachting in hotel Van der Valk Assen

Maandag 10 augustus (A-route 80 km / B-route 102 km)
07:30 uur Ontbijt
08:30 uur Vertrek naar Zwolle
Fietsend door Midden-Drenthe passeren we Herinneringscentrum Westerbork. Na de koffie gaan we naar het buurtschap Siberië, al in de atlassen van 1851 vernoemd vanwege de afgelegen ligging. Onderweg kunnen de fietsers van de B-route de Col du Vam beklimmen via een drietal routes met een stijgingspercentage tot 15%.
Vandaag doen we ook nog het buurtschap Amerika aan wat gelegen is in de gemeente Noordenveld.
Diner en overnachting in Hotel Van der Valk Zwolle

Dinsdag 11 augustus (A-route 73 km / B-route 93 km)
07:30 uur Ontbijt
08:30 uur Vertrek naar Beekbergen
In de ochtend volgen we in zuidelijke richting het spoor van de IJssel, de rivier die aftakt van de Rijn en naar het Ketelmeer stroomt in Flevoland. In de Hanzestad Deventer is de lunch voorzien. Vanuit Salland, een streek die wordt gedomineerd door landbouw en veeteelt, met bijbehorende havezaten, landhuizen en kastelen, fietsen we de Veluwe in. Een beboste landstreek met het Kroondomein Het Loo en het Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Wij fietsen op weg naar onze bestemming een meer zuidelijker, rustiger route en pauzeren in Klarenbeek voor de thee. De laatste etappe brengt ons via het buurtschap Engeland, nabij Beekbergen.
Diner en overnachting in hotel & conferentieoord Stoppelberg Beekbergen

Woensdag 12 augustus (A-route 91 km / B-route 112 km)
07:30 uur Ontbijt
08:30 uur Vertrek naar Heeswijk-Dinther
Op enkele kilometers van ons hotel ligt het buurtschap De Krim, vernoemd in 1854 naar de Krimoorlog. Vandaag hebben we een zeer afwisselend parkoers. Vanuit de Hoge Veluwe, fietsen we over licht geaccidenteerd terrein en doorkruisen we de belangrijke steden Arnhem en Nijmegen. We passeren daarbij ook de rivieren de Neder-Rijn en de Waal. Na de lunch, even buiten Nijmegen gaan we op weg naar Borneo, een klein Indisch buurtschap nabij de Noord Brabantse plaatsen Mill en St. Hubert.
Bij de theestop, kun je op het terras van de boerderij, de Herder-Inn, genieten van Fairtrade koffie en tientallen theesoorten. Uiteraard ook van een lekker ijsje.
De laatste etappe van de dag brengt ons via Uden naar ons bestemming.
Diner en overnachting in Hotel De Leijgraaf, Heeswijk Dinther

Donderdag 13 augustus (A-route 79 km / B-route 99 km)
07:30 uur Ontbijt
08:30 uur Vertrek naar Baarle Nassau
Vanuit ons hotel gaan we over de Zuid Willemsvaart door en langs Brabantse kerkdorpen als Schijndel, Sint Oedenrode en Oirschot. We fietsen door de Meijerij van ’s-Hertogenbosch naar de Kempen. Na de lunch in Casteren fietsen we naar Egypte, een kleine buurtschap in de gemeente Bladel. Langs en door het grensgebied Nederland/België gaan we via Poppel. Na de thee rest ons nog een korte etappe naar Baarle Nassau.
Diner en overnachting in Sporthotel Bruurs

Vrijdag 14 augustus (A-route 78 km / B-route 98 km)
07:30 uur Ontbijt
08:30 uur Via typische Brabantse landwegen gaan we naar Rijsbergen waar de koffie is voorzien. Vervolgens fietsen we door Sint Willibrord naar Oudenbosch, bij een kopie van de Sint-Pieters-Basiliek in Rome, zij het in een wat kleiner formaat (1/6 van het origineel) houden we halt voor de lunch. In Willemstad, een vestingstad waar de wateren Volkerak en Hollands Diep elkaar ontmoeten, hebben we onze derde pauze van de dag. Via de Volkerakbrug gaan we de provincie Zeeland binnen naar onze eindbestemming Oude-Tonge op het eiland Goeree-Overflakkee.
Diner en overnachting in Hotel Restaurant Lely

Zaterdag 15 augustus (A-route 86 km / B-route 104 km)
07:30 uur Ontbijt
08:30 uur Vanuit Goeree-Overflakkee fietsen we naar Bruinisse, bekend om z’n hangcultuur van de mosselen. We fietsen verder langs het watersnoodmuseum in Ouwerkerk het historische stadje Zierikzee en gaan we op weg naar de 8 km lange Oosterscheldekering, onderdeel van de Deltawerken. Via Arnemuiden en VOC stad Middelburg gaan we bij Vlissingen met de pont over naar Breskens. De B-route gaat naar het werkeiland Neeltje Jans in Vrouwenpolder en passeert ook het stadje Veere. In Zeeuws Vlaanderen fietsen we de laatste 10 km van onze Wereldfietstocht naar Turkeije, Ons overnachtingshotel ligt 5 km noordwest van Turkeije.
Diner en overnachting in Hotel De Zwaan Schoondijke

Zondag 16 augustus
08:00 uur Ontbijt
09:00 uur Vertrek naar huis
Wegbrengen bagage en/of fietsen in Zuid Nederland (op afspraak)

Maandag 17 augustus
Wegbrengen bagage en/of fietsen in Noord Nederland (op afspraak)

Praktische informatie
• Voor deze fietsreis dient u te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Op zaterdag 8 augustus is om 18:30 uur het eerste diner gepland
• Bagage tot 20 kg
• Een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvangt alle benodigde reisinformatie
• U fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden
• Zolang er plaats is en het wettelijk is toegestaan kunnen 7 personen met de bus meereizen voor € 15 p.p. per enkele rit

Reissom €899 / Op basis van een tweepersoonskamer
Inclusief:
• Vervoer van bagage en fiets vanuit het huisadres naar Delfzijl
• Vervoer van bagage en fiets vanuit Schoondijke naar het huisadres
• Acht overnachtingen in *** / **** sterrenhotel op basis van half pension
• Inclusief toeristenbelasting
• Dagelijkse begeleiding en catering van onder meer de lunch

Exclusief:
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garant €12 (aangeven bij aanmelding)


Dit reisaanbod kan indien gewenst onder de garantie van STO Garant worden geboekt. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).