11-daagse Fietstocht Camino Francés, Lourdes – Santiago

0
Prijs
Prijs€1.499
Prijs
Prijs€1.499
Deze tour is nu niet beschikbaar.

Boek nu

Bewaren

Adding item to wishlist requires an account

1300
Datum: 17-6-2024
Aantal Personen: 6

Een fietstocht over de Camino Francés naar het bekende pelgrimsoord Santiago de Compostela.
Deze tocht start in het bedevaartsoord Lourdes aan de voet van de Pyreneeën. Gedurende negen fietsdagen van +/- 100 km trekken we door een enorme verscheidenheid aan landschappen en overnachten we in prachtige Spaanse steden als Pamplona, Logroño, Burgos, Leon en Astorga.
De route voert ons langs tal van unieke bezienwaardigheden als; Puente la Reina, Monasterio de Irache, het voormalig bisschoppelijk paleis van Astorga, Cruz de Ferro en  O Cebreiro.
Een uitdagende fietstocht waarbij we de camino-route volgen en meer dan 11.000 hoogtemeters bedwingen, voor we aankomen in Santiago de Compostela waar de apostel Jacobus volgens de overlevering ligt begraven.
Voor de liefhebbers is er ook een langere route van +/- 115 km per dag beschikbaar met in totaal 13.500 hoogtemeters.
De wegen en de bergen op de route zijn rustig qua verkeer en de natuur is adembenemend.

De routes zijn geschikt voor toerfietsen, racefietsen en een beperkt aantal E-bikes.

Het ontbijt is in principe om zeven uur en om acht uur is het vertrek.
Dagelijks wordt voor de lunch, koffie en of thee gezorgd en rijdt er een begeleidingsauto mee.
In de aanhangwagen worden de fietsen aan de voorvork opgehangen en kunnen hiermee zo veilig mogelijk weer terug naar Nederland worden vervoerd.

DAG TOT DAG

Zaterdag 4 juni 2024

08:30 uur Laden van je fiets in Kapelstraat 43a, 5154 AT Elshout.
* In overleg kan er ook een ander moment worden afgesproken

Maandag 17 juni 2024

Op eigen gelegenheid transfer Nederland – Lourdes
*Per TGV naar Lourdes of per vliegtuig naar Toulouse, PAC vakanties geeft graag advies over de mogelijkheden en de transfer naar het hotel.
Diner en overnachting in hotel Gloria, Lourdes

Dinsdag 18 juni 2024 Lourdes – Jaca

A-route 135 km / 2.590 hm, B-route 136 km / 2.980 hm

Onze eerste etappe op de Camino Francés is gelijk de zwaarste omdat we de Pyreneeën oversteken bij de Col du Somport. De grensovergang met Spanje ligt op een hoogte van 1.632 meter. De eerste etappe naar Louvie-Juzon is heuvelachtig. De A-route gaat na de koffie over route des Crétes (rug van een berg) via Lubbe-Saint-Christau naar Bedours De B-route gaat over de Col de Marie-Blanque, een bekende col uit de Tour de France. Na de lunch fietsen we geleidelijk omhoog langs de bergrivier Le Gave d’Aspe. Het echte klimwerk begint 7 kilometer voor de top met stijgingspercentage van ruim 7%. Na de top volgt een afdaling van 30 kilometer naar Jaca.
Diner en overnachting in hotel Conde Aznar***, Jaca

Woensdag 19 juni 2024 Jaca – Pamplona

A-route 112 km / 960 hm, B-route 142 km / 1.670 hm

Vanuit het hotel volgt de A-route de oude weg naar Puente La Reina de Jaca, met de beroemde brug over de Rio Arga. Onze eerste stop is aan de voet van de heuvel waarop het pittoreske Berdún is gevestigd. De B-route maakt een flinke omweg en gaat via een prachtige fietsrit door de bergen naar Monasterio de San Juan de la Pena. In de middeleeuwen een belangrijk klooster verborgen in de Pyreneeën. We volgen de Rio Arga tot aan het stuwmeer Yesa. Aan de andere zijde waar de dam is geplaatst is de lunchplaats. Langs landelijk wegen en parallel aan de rivier Elortz fietsen we naar Pamplona.
Diner en overnachting in hotel Zenit, Pamplona***

Donderdag 20 juni 2024 Pamplona – Logroño

A-route 95 km / 1.190 hm, B-route 115 km / 1.350 hm

Langs Rio Arga fietsen we naar Puente la Reina “brug van de koningin”. De zesarmige brug geeft pelgrims al ruim 900 jaar de gelegenheid om met droge voeten de rivier over te steken. Na de koffie gaan we via het prachtige marktstadje Estalla naar  de Monasterio de Irache. Op de flank van de Montejurra bevindt zich een van de oudste kloosters van Navarra. Voor de 12e eeuwse benedictijnenabdij ligt een wijnbedrijf waar we uit de muur wijn kunnen tappen voor bij de lunch. De theepauze is bij de achthoekige kapel Santo Sepulcro in Torre del Rio, ook al een juweel uit de 12e eeuw. Onze eindbestemming vandaag is Logroño, de hoofdstad van de Rioja.
Diner en overnachting Ciodad de Logroño, Logroño***

Vrijdag 21 juni 2024 Logroño – Burgos

A-route 115 km / 1.420 hm, B-route 136 km / 1.680 hm

Vanuit ons hotel fietsen we de langste etappe van deze fietstocht naar Santo Domingo de la Calzada. Een belangrijke pleisterplaats aan de Camino, aangelegd door monnik en bouwheer Sto. Domingo rond het jaar 1000. In de kerk worden een kip en een haan gehouden i.v.m. een legende uit de 14e eeuw, waarbij een onschuldige jongen veroordeeld tot de galg bleef leven.
Na de koffie fietsen we door naar Belorado waarbij we de grens van Castilië en León passeren, de grootste van de zeventien autonome regio’s van Spanje. In de middag komen we op de Spaanse hoogvlakte, het oudste gedeelte van het Iberisch Schiereiland en fietsen naar Burgos, de hoofdstad van het vroegere koninkrijk Castilië
Diner en overnachting in hotel Corona de Castilla***, Burgos

Zaterdag 22 juni 2024 Burgos – Frómista

A-route 81 km / 530 hm, B-route 98 km / 860 hm

In de ochtend nemen we eerste even tijd om de middeleeuwse kathedraal van Burgos te bewonderen en het nabij gelegen centrum. Na de koffie fietsen we Burgos uit en gaan verder over de Spaanse hoogvlakte naar het idyllische plaatsje Iglesias, waar we veelal door de plaatselijke bewoners welkom worden geheten en de kerk voor ons wordt open gemaakt.
We blijven op de hoogvlakte en gaan via Mota de Judios naar ons overnachtingshotel in Frómista.
Diner en overnachting in hotel Doña Mayor***, Frómista

Zondag 23 juni 2024 Frómista – León

A-route 123 km / 530 hm / B-route 138 km / 630 hm

Vanuit ons hotel fietsen over een nagenoeg vlakke weg naar Calzadilla de la Cueza, een dorpje langs de N120. De toren van Bercianos del Real Camino wijst al van verre de richting voor de lunch, waarbij we over de fascinerende Castiliaanse hooglanden fietsen en dromerige dorpjes passeren. Na de thee in Vilanuaeva de Las Manznas is de rust voorbij en komen we in de hoofdstad van de provincie Léon. Een prachtige stad met veel bezienswaardigheden als de kathedraal met de beroemde gebrandschilderde ramen en Casa Botines van architect Gaudi.
Diner en overnachting in hotel Monástica Pax***, León

Maandag 24 juni 2024 León – Ponferrada

A-route 104 km / 1.130 hm. B-route 116 km / 1.210 hm

We gaan vanochtend op pad naar Hopital de Órbigo en fietsen na de koffie over de beroemde, van oorsprong Romeinse, brug die met zijn 20 bogen de Río Órbigo overspant. Via een vrijwel vlakke landweg fietsen we naar Astorga, een van oudsher belangrijk knooppunt van routes en handelswegen (onze Camino, Ruta de la Plata en de Zilverroute uit Sevilla). Een museum hierover, ‘Tres Caminos’, is gevestigd in het voormalig bisschoppelijk paleis van de architect Antoni Gaudi. Tijdens de lunch zeker de moeite waar om even te aanschouwen. In de middag staat de beklimming van Cruz de Ferro op het programma. In al zijn eenvoud vormt het eeuwenoude monument een indrukwekkend en markant punt op de route. Na de thee dalen we af naar Ponferrada en passeren net voordat we de stad ingaan de Tempeliersburcht compleet met toegangsbrug en hoge kanteeltorens.
Diner en overnachting in hotel Temple ***, Ponferrada

Dinsdag 25 juni 2024 Ponferrade – Sarria

A- route 96 km / 1.600 hm, B-route 106 km / 1.750 hm

Voordat de 30 km lange beklimming naar Cebreiro begint fietsen we door de groene El Bierzo streek tussen fruitbomen en wijnvelden. Nog even een kop koffie en dan fietsen we vanuit het dal naar het op 1.300 meter hoogte gelegen dorpje Cebreiro. Een nietig dorpje met een twintigtal huizen en een préromaans kerkje.  Na de lunch klimmen we nog even door naar de Alto de Poie, voordat de lange afdaling naar Triacastela begint. Na de thee dalen we verder af naar Sarria, een moderne stad in de provincie Lugo.
Diner en overnachting in hotel Alfonso***, Sarria

Woensdag 26 juni 2024 Sarria – Santiago de Compostela

A-route 120 km / 1.930 hm, B-route 136 km / 2.030 hm

Op weg naar Portomarin, een stuwmeer in de Rio Miño, begint vrijwel direct vanuit ons hotel een klim van bijna 10 km. Na het passeren van de brug over het meer en de opvolgende beklimming volgen we dezelfde weg als vele pelgrims die wandelend de laatste 100 km van de Camino aan het volbrengen zijn. Bij de koffie hebben we al bijna 1.000 hoogtemeters overbrugd. Onze lunchpauze is in Arúza, de laatste grotere plaats voor Santiago. De laatste 40 km fietsen, met een korte stop bij Monte do Gozo, brengt ons bij de kathedraal van Santiago de Compostela. Uiteraard vieren we onze aankomst.
Ons hotel is maar 1 km van de kathedraal verwijderd. Bij aankomst laden we de fietsen in de aanhangwagen.
Diner en overnachting in Hotel Gelmirez***, Santiago de Compostela

Donderdag 27 juni 2024 Santiago de Compostela

08:00 uur Ontbijt
09:00 uur Indien mogelijk bezoek kathedraal en winkelen in het historisch centrum
Transfer op eigen gelegenheid naar Nederland

Terugreispakket

Donderdag 27 juni 2024

08:00 uur Ontbijt
09:30 uur Gelegenheid om de kathedraal van Santiago te bezoeken, de directe omgeving en te winkelen
12:30 uur Lunch op eigen gelegenheid
13:30 uur Vertrek langs de noordkust naar Llianse
19:30 uur Diner en overnachting hotet Gran Paraiso***, Llianes

Vrijdag 28 juni 2024

07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek via Bilbao en San Sebastian naar Poitiers
19:30 uur Diner en overnachting hotel The Originals City, Futuroscope Poitiers

Zaterdag 29 juni 2024

07:00 uur Ontbijt
08:00 uur Vertrek naar Nederland
18:30 uur Aankomst Nederland
* fietsen lossen
* afscheid nemen

Reissom €1.499 

Éénpersoonskamertoeslag €400
Terugreispakket € 200. op basis van een tweepersoonskamer

Praktische informatie

• Voor deze fietsreis dien je te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Bagage tot 20 kg
• Een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvang je alle benodigde reisinformatie
• Je fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden
• Zowel in Lourdes als in Santiago de Compostela is het mogelijk om een extra overnachting bij te boeken

Inclusief:

• Tien overnachtingen op basis van halfpension
• Toeristenbelasting
• Catering van de lunch, koffie en of thee (op maandag 17 juni is het eerste gezamenlijke diner en op donderdag 27 junii2024  is het ontbijt de laatste gezamenlijke maaltijd)
• Begeleiding tijdens de fietsdagen
• Vervoer fietsen en bagage
• PAC vakanties wielrenners shirt (maten S, M, L, XL en XXL)

Exclusief:

• Transfer terug naar Nederland
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kun je onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Prijs€1.499
Boek nu

Boek nu

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel