11-daagse Coast to coast Middellandse zee – Atlantische Oceaan

Reissom
Reissom€1.579
Reissom
Reissom€1.579
13 juli 2023
Beschikbaar: 7
Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boeken

Bewaar in wenslijst

Adding item to wishlist requires an account

1551
Vertrekdatum: 13-07-2023
Maximaal aantal deelnemers: 9

Een sportieve ‘once in a lifetime’ uitdaging, van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan, in zeven tour-étappes voert de route onder andere over de Col de Peyresourde, de Aspin , de Tourmalet en de Col d’Aubisque. We starten op het strand van Saint Cyprien en gaan dan via de Pyrénées-Catalanes, Pyrénées-Orientales, Hautes-Pyrénées, Pyrénées-Atlantique naar Spaans Baskenland om uiteindelijk aan te komen op het strand van de Atlantische Oceaan bij Saint-Jean-de-Luz. We bedwingen meer dan 16.000 hoogtemeters en leggen 775 km af.
Elke dag wordt zorg gedragen voor de lunch. Onderweg houden we halt om koffie of thee te drinken op een gezellig terrasje in een van de pittoreske dorpjes. Op een aantal dagen is dit niet mogelijk vanwege een beklimming van een Col en dan wordt de koffie gefaciliteerd vanuit de begeleidings -auto .
Gedurende de tocht overnachten we in twee, drie of vier sterrenhotels waar het driegangenmenu in de avond wordt geserveerd. Het ontbijt is in principe om half acht en om half negen is het dagelijks vertrek. Voor het drogen van de fietskleding is een centrifuge aanwezig.
In de aanhangwagen worden de fietsen aan de voorvork opgehangen en kunnen hiermee zo veilig mogelijk worden vervoerd op de heen- en terugreis. Van belang hierbij is dat je aan PAC-vakanties doorgeeft of je fiets is uitgerust met een steekas en welke diameter deze heeft.

DAG TOT DAG

Donderdag 13 juli 2023

Op een centraal punt in Nederland worden tussen 9:00 en 10:00 uur de fietsen en de bagage geladen. Om 10:30 uur vertrekken we naar Frankrijk. Rond 18:00 uur verwachten we aan te komen in ons overnachtingshotel in Orlèans. Onderweg wordt een lunchpakket genuttigd.

Vrijdag 14 juli 2023

Na het ontbijt vertrekken we naar Saint-Cyprien aan de Middellandse Zee waar we in de namiddag aan komen. Na het prepareren van de fietsen wordt het diner geserveerd.

Zaterdag 15 juli 2023

107 km / +/- 1.520 hoogtemeters

Onze 1e fietsdag gaat naar de omgeving Molitg-les-Bains / Prades in het Franse departement Pyrénées-Orientales. Onderweg gaan we over de Col de Palomere met een hoogte van 1.036 meter.

Zondag 16 juli 2023

101 km / +/- 3.070 hoogtemeters

Na  ons ontbijt begint bijna direct de beklimming van de Col du Jau met een hoogte van 1.513 meter. Op weg naar ons overnachtingshotel in Ax-les-Thermes, veelvuldige etappeplaats in de Tour de France, gaan we Col de Port de Pailhères bedwingen met een hoogte boven de 2.000 meter.

Maandag 17 juli 2023

110 km / +/- 1.630 hoogtemeters

Het parkoers gaat vandaag minder hoog over de Route des Corniches 1.065 meter en de Col de Port 1.249 meter. Ons overnachtingshotel is in Saint-Lizier in het departement Ariège,

Dinsdag 18 juli 2023

113 km / +/- 2.810 hoogtemeters

We fietsen verder door het hart van de Hoge Pyreneeën en beklimmen de Col d’Aspet met een hoogte van 1.069 meter, de Col de Mente 1.349 meter en de Col de Peyresourde 1.569 meter. In totaal klimmen we +/- 2.500 meter voordat we ons overnachtingshotel in Arrau hebben bereikt.

Woensdag 19 juli 2023 

94 km / +/- 2.500 hoogtemeters

We vervolgen onze Coast to Coast tocht met klassiekers uit de Tour de France, de Col de Aspin met een hoogte van 1.489 meter en de Tourmalet 2.115 meter brengen ons naar het pelgrimsoord Lourdes.

Donderdag 20 juli 2023

109 km / +/- 2.300 hoogtemeters

Vandaag fietsen we over de bekende cols; Col du Soulor 1.474 meter, Col d’Aubisque 1.709 meter en de Col de Marie Blanque 1.035 meter naar Oloron, Een bekende pleisterplaats voor wandelaars en fietsers op weg naar Santiago de Compostella (Camino).

Vrijdag 21 juli 2023

 143 km / +/- 3.060 hoogtemeters

Op de laatste fietsdag beklimmen we onder andere de Ahuski 1.090 meter en Porto Izpegui met een hoogte van 676 meter. Beide cols zijn gesitueerd in de Spaans Baskische Pyreneeën en leiden ons naar Saint-Jean-de-Luz aan de Golf van Biskaje (Atlantische Oceaan). Daarmee bereiken we het einddoel van onze tocht.

Zaterdag 22 juli 2023

Nadat de fietsen en bagage ingeladen zijn begint onze terugreis naar Nederland. In Orlèans is de overnachting gepland. Onderweg nuttigen we een lunchpakket.

Zondag 23 juli 2023

Direct na ons ontbijt vervolgen we onze terugreis. In de omgeving van Lille hebben we een warme afscheidslunch. De verachtte aankomsttijd in Nederland is +/- 17:00 uur.

Reissom €1.579 / Toeslag 1 p.k. €325

Corona

Indien de reis geen doorgang kan vinden omdat voor de reisbestemming code oranje of rood geldt, ontvang je de volledige reissom binnen 14 dagen retour.
Controleer voordat je op reis gaat wat het reisadvies is en welke maatregelen jouw vakantieland(en)  heeft genomen. Moet je bijvoorbeeld een officieel vaccinatiebewijs, of een negatieve PCR-test of antigeen sneltest laten zien? Op de website nederlandwereldwijd.nl lees je per land de actuele situatie.

Praktische informatie

• Voor deze fietsreis dien je te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Op basis van de woonplaatsen van de deelnemers wordt een centraal gelegen vertreklocatie in Nederland bepaald
• Bagage tot 20 kg
• Een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Voor je reis dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvangt je alle benodigde reisinformatie
• Je fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden
• Minimaal aantal deelnemers voor deze reis is 6

Inclusief:

• Vervoer heen en terug naar de Pyreneeën
• Transfers ter plaatse
• 10 Overnachtingen in **/***of **** hotels, inclusief toeristenbelasting
• Ontbijt, lunch en diner (eerste maaltijd lunch dinsdag 8 oktober, laatste maaltijd lunch vrijdag 18 oktober)
• Begeleiding tijdens de fietsdagen
• PAC vakanties wielrenners shirt, maten S, M, L, XL en XXL

Exclusief:

• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kunt u onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).rij

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel