12-daagse Trans Pyrenees door de Spaanse Pyreneeën

0
Prijs
Prijs€1.799
Prijs
Prijs€1.799
1 juli 2024
Beschikbaar: 2 zitplaatsen
* aub alle velden invullen

Boek nu

Bewaren

Adding item to wishlist requires an account

1405
Datum: 01-07-2024
Aantal Personen: 9

Proef tijdens de fietstocht door de Spaanse Pyreneeën de eeuwenoude bergcultuur! Terug te vinden in pittoreske dorpjes, idyllische middeleeuwse plaatsen, indrukwekkende Romaanse bouwwerken en de omringende bergen. We vertrekken van de Middelse Zee over de uitlopers van de Catalaanse Pyreneeën, de Aragonese Pyreneeën, de Navarrese Pyreneeën en Baskenland om uiteindelijk aan te komen op het strand van de Atlantische Oceaan bij Hendaye. We fietsen overwegend over rustige wegen en kunnen genieten van de vele meren, valleien, bossen, kloosters en wijnvelden.
Gemiddeld fietsen we per dag 110 km en overbruggen daarbij ruim 14.000 hoogtemeters.

Gedurende de tocht overnachten we in twee, drie of vier sterrenhotels waar het driegangenmenu in de avond wordt geserveerd. Het ontbijt is in principe om zeven uur en om acht uur is het dagelijks vertrek. Voor het drogen van de fietskleding is een centrifuge aanwezig.
In de aanhangwagen worden de fietsen aan de voorvork opgehangen en kunnen hiermee zo veilig mogelijk worden vervoerd op de heen- en terugreis. Van belang hierbij is dat je aan PAC-vakanties doorgeeft of je fiets is uitgerust met een steekas en welke diameter deze heeft.

DAG TOT DAG

Maandag 1 juli 2024

– 09:00 uur Op een centraal punt in Nederland worden de fietsen en de bagage geladen
– 10:00 uur Vertrek naar Orléans, Frankrijk
– 11:30 uur Koffie
– 13:30 uur Nuttigen lunchpakket / picknick
– 15:30 uur Thee
– 18:00 uur Aankomst hotel Parc Orléans***
– 19:30 uur Diner Frist Grill

Dinsdag 2 juli 2024

– 07:00 uur Ontbijt
– 10:00 uur Vertrek naar Saint Cyprien
– 11:30 uur Koffie
– 13:00 uur Nuttigen lunchpakket / picknick
– 16:00 uur Thee, gelegenheid om de laatste 40 km naar het hotel te fietsen
– 18:00 uur Aankomst hotel Marisol**, inchecken en prepareren van de fietsen
– 19:30 uur Diner

Woensdag 3 juli 2024

Saint-Cyprien – Figueres 117 km / 1.600 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek
Vanuit ons hotel aan de Middellandse Zee starten we onze fietstocht langs de kust. Onderweg naar Cerbère passeren we verschillende kleine vissersdorpjes, waaronder het betoverende Banyuls-sur-Mer. Dit pittoreske badplaatsje ligt verscholen in het hart van de Côte Vermeille. In Cerbère maken we een stop op een uniek uitkijkpunt op de grens van Frankrijk en Spanje, waar we genieten van een kopje koffie.
Vervolgens volgen we nog een tijdje de kustlijn op weg naar de “Parel van de Costa Brava”, oftewel Cadaqués. Dit charmante plaatsje ligt op het uiterste noordoostelijke puntje van de Catalaanse regio, op het schiereiland Cap de Creus. Het is een van de meest iconische plekken aan deze kust, herkenbaar van veraf door de witgekalkte huizen en de imposante witte kerk, de Eglésia de Santa Maria, die stamt uit de 16e en 17e eeuw. Aangezien Cadaqués wat afgelegen ligt, keren we een stukje terug op dezelfde weg en gaan landinwaarts richting Palau-Saverdera voor een theepauze.
– 19:30 uur Diner en overnachting in Hotel Pirineos****, Figueres

Donderdag 4 juli 2024

Figueres – Ripoll 95 km / 1.200 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek
Vanochtend gaan we van start met onze fietstocht langs een van de oudste wijngebieden ter wereld: het wijngebied DO Empordà. Onderweg komen we langs schilderachtige wijndorpjes en bodega’s. Onze bestemming is Banyoles, een historische stad gelegen aan het Catalaanse meer. In 1990 werden in dit meer overblijfselen van een oude neolithische nederzetting ontdekt. Opgravingen hebben aangetoond dat deze nederzetting maar liefst 7.200 jaar oud is.
Na een lunchstop in Sancta Pau vervolgen we onze route richting de middeleeuwse stad Olot. We rijden verder over een voormalige steenkoolroute langs de rivier de Ter. Terwijl we onderweg zijn naar Ripoll via de zogenaamde ‘Romaanse Route’, maken we nog een tussenstop in Sant Joan de les Abadesses. Hier kunnen we de Gotische brug bewonderen, die stamt uit de 12e eeuw.
Tijdens deze tocht zul je versteld staan van de adembenemende uitzichten die dit ruige gebied te bieden heeft.
– 19:30 uur Diner en overnachting in Hotel La Trobada***, Ripoll

Vrijdag 5 juli 2024

Ripoll – Can Boix 127 km / 2.200 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek
Na het verlaten van Ripoll begint een uitdagende klim van 10 kilometer naar een hoogte van 970 meter, waarbij we meer dan 350 hoogtemeters overbruggen. Tijdens deze klim bevinden we ons te midden van een prachtig groen landschap, met weelderige valleien en majestueuze bergen op de achtergrond. Enkele kilometers voorbij het stuwmeer Pantà de la Baells, maken we in het schilderachtige dorp Vilada een stop voor een welverdiende koffiepauze.
We passeren het stadje Berga en vervolgen onze weg in zuidelijke richting, door het stroomgebied van de Riera de Tentellatge. Na de lunch passeren we het serene, eeuwenoude middeleeuwse bisschopsstadje Solsona. Hier zijn nog steeds overblijfselen te zien van de oude middeleeuwse vestingwerken, waaronder negen torens, drie toegangspoorten en delen van de stadsmuren. Via smalle geplaveide straatjes, waar nog ambachtelijke winkels te vinden zijn die vaak de naam van een heilige dragen, fietsen we naar het imposante Bisschoppelijk Paleis.
Voor de laatste etappe van de dag volgen we de loop van de rivier de Salada op weg naar het Muntanya-gebied, waar ons overnachtingshotel zich bevindt
– 19:30 uur Diner en overnachting hotel Can Boix****, Castell-llebre, Lleida.

Zaterdag 6 juli 2024

Can Boix – El Pont de Suert 119 km / 2.500 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek
Via het pittoreske dorpje Peramola fietsen we langs en zelfs over het Pantà de Rialb, een uitgestrekt stuwmeer in de Noguera-regio. Onze route brengt ons naar Benavent de la Conca, een schilderachtig dorp met slechts 25 inwoners en een eeuwenoud Romaans kerkje genaamd Santa Maria de Palau. Deze locatie biedt een schitterend panorama en is een perfecte plek voor een koffiepauze.
Voor de lunch bereiken we Tremp, een handelsstadje dat zich op een heuvel bevindt, hoog boven de rechteroever van de Río Noguera Pallaresa, tussen twee grote stuwmeren: ten zuiden het stuwmeer Terradets en ten noorden het stuwmeer San Antoni. Langs de oever van het stuwmeer vervolgen we onze weg naar het noorden, omhoog. Halverwege onze klim naar een hoogte van 1.327 meter maken we een stop voor thee bij Sant Martí de Sarroca de Bellera, waar we kunnen genieten van een ontspannende pauze.
We klimmen nog een stukje verder voordat we de laatste 12 kilometer afdalen naar het stuwmeer d’Escales, gelegen op de grens van Catalonië en Aragón. Hier eindigt onze tocht voor de dag.
– 19:30 uur Diner en overnachting hotel Canigo**, El Pont de Suert.

Zondag 7 juli 2024

El Pont de Suert – Aínsa 104 km / 2.200 km

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek
We verlaten Catalonië en vervolgen onze route nog zo’n 5 kilometer naar het noorden, waarna we de regio Aragón binnenkomen. Hier gaan we stroomafwaarts langs de Rio Isábena. In het eenvoudige dorpje Egea maken we een stop voor een koffiepauze.
Vervolgens fietsen we via de charmante dorpjes Campo en Foradada del Toscar. We volgen een route parallel aan de Arroyo de Villacarli en bereiken het kleine gehucht Samper voor de lunch.
In de middag vervolgen we onze tocht naar het zuiden, tussen de stuwmeren Embalse del Grado en Embalse de Mediano. Bij Mesón de Ligüerre maken we een theestop.
De laatste etappe van de dag brengt ons langs het grote stuwmeer Mediano, op weg naar een van de mooiste dorpen van Spanje: Aínsa. Dit strategisch gelegen dorp bevindt zich op het kruispunt van de Rio Ara en de Rio Cinca. In de 11e eeuw werd Aínsa deel van het koninkrijk Aragón, nadat het eerder de hoofdstad was van het oude koninkrijk Sobrarbe. Hier zullen we onze dag afsluiten.
 19:30 Diner en overnachting hotel Mesón de L’Ainsa**, Ainsa

Maandag 8 juli 2024

Aínsa – Jaca 90 km / 1.470 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek 
In de ochtend zullen we de bergpas Puerto de Sarrablo beklimmen na een fietstocht van 10 km, waarbij we meer dan 650 hoogtemeters zullen overwinnen. Daarna zetten we koers bergafwaarts over de rustige en landelijke A-1604 richting Laguarte, waar we kunnen genieten van een welverdiend kopje koffie.
We zullen de A-1604 blijven volgen langs de Río Guarga en een vrij vlakke route nemen naar Ordovés, een klein gehucht bestaande uit slechts twee huizen en een kerk, waar we onze lunchpauze zullen houden. Na een korte afdaling tot San Juan vervolgen we onze fietstocht naar Navasa, waarbij we stijgen tot een hoogte van meer dan 1.000 meter.
De laatste etappe voert ons naar Jaca, de eerste hoofdstad die door de Romeinen in Spanje werd gesticht. Jaca is een intrigerende stad aan de Camino Francés, met zijn neogotische kathedraal, het kasteel en het historische centrum
– 19:30 uur Diner en overnachting hotel Conde Aznar***, Jaca

Dinsdag 9 juli 2024

Jaca – Roncesvalles 125 km / 1.670 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek
Vanochtend volgen we de Camino Francés door de Jacetania-streek en doorkruisen bekende plaatsen zoals Santa Cilia en Puente La Reina de Jaca, waar de beroemde brug over de Rio Arga ligt. Onze eerste halte bevindt zich aan de voet van de heuvel waarop het pittoreske Berdún is gevestigd. Na een koffiepauze vervolgen we onze weg langs de Rio Arga tot aan het stuwmeer Yesa.
Nadat we foto’s hebben genomen van het meer, fietsen we in noordelijke richting naar Burqui voor de lunch. Langs de Rio Biniés gaan we verder naar Vidángoz, vanwaar we westwaarts fietsen naar Sarriés, een klein dorpje in de regio Navarra. Onze eindbestemming voor vandaag is Roncesvalles, een plaats waar veel pelgrims verblijven na de inspannende tocht van 27 kilometer vanuit Saint-Jean-Pied-de-Port.
De pelgrimsherberg maakt deel uit van een kloostercomplex uit de twaalfde-dertiende eeuw, met een gotische pelgrimskerk als onderdeel ervan
– 19:30 uur uur Diner en overnachting Pelgrimsherberg Roncesvalles***, Roncesvalles

Woensdag 10 juli 2024

Roncesvalles – Hendaye / Ascain 110 km / 1.290 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek 
Op de laatste dag van onze fietstocht doorkruisen we de Spaans-Baskische Pyreneeën en bereiken we Saint-Jean-Pied-de-Port, een grensplaats tussen Frankrijk en Spanje die bekend staat als vertrekpunt voor pelgrims die de Camino naar Santiago de Compostela te voet afleggen. In de eerste 20 km van onze route volgen we de grensweg naar Organbideko, waarbij we klimmen tot een hoogte van 1.050 meter en bijna 400 hoogtemeters overwinnen. Tijdens dit traject passeren we Cromlech Orgambide, een archeologische vindplaats met verschillende megalithische monumenten op een klein stuk land.
Na een koffiepauze dalen we af langs de bergrivier Nive en stoppen we voor de lunch in Souraïde. Onze aangepaste theepauze vindt plaats aan het strand van de Golf van Biskaje (de Atlantische Oceaan) in Hendaye, waarmee we ons einddoel van de tocht bereiken.
Na een toost op het voltooien van onze tocht fietsen we nog 7 km naar ons overnachtingshotel.
– 19:30 uur Diner en overnachting in hotel Du Pont** / restaurant Moments Gourmande, Ascain

Donderdag 11 juli 2024

Nadat de fietsen en bagage ingeladen zijn begint onze terugreis naar Nederland. In Orléans is de overnachting gepland. Onderweg nuttigen we een lunchpakket.

Vrijdag 12 juli 2024

Direct na ons ontbijt vervolgen we onze terugreis. In de omgeving van Lille hebben we een warme afscheidslunch. De verachtte aankomsttijd in Nederland is +/- 17:00 uur.

Vanaf 20:00 uur eerste gelegenheid om fietsen op afspraak op te halen.

Reissom €1.799 / Toeslag 1 p.k. €400

Praktische informatie

• Voor deze fietsreis dien je te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Op basis van de woonplaatsen van de deelnemers wordt een centraal gelegen vertreklocatie in Nederland bepaald
• Bagage tot 20 kg
• Een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Voor je reis dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvang je alle benodigde reisinformatie
• Je fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden
• Minimaal aantal deelnemers voor deze reis is 6

Inclusief:

• Vervoer heen en terug naar de Pyreneeën
• 11 Overnachtingen in **/***/****hotels
• Toeristenbelasting
• Ontbijt, lunch en diner (eerste maaltijd lunch woensdag 1 juli, laatste maaltijd lunch vrijdag 12 juli) 
• Begeleiding tijdens de fietsdagen
• PAC vakanties wielrenners shirt (maten S, M, L, XL en XXL)

Exclusief:

• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kun je onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Prijs€1.799
Boek nu

Boek nu

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel