15-daagse Fietstocht Elshout – Rocamadour – Lourdes (volgeboekt)

0
Prijs
Prijs€1.849
Prijs
Prijs€1.849
4 juni 2024
Beschikbaar: 0 zitplaatsen
* aub alle velden invullen

Boek nu

Bewaren

Adding item to wishlist requires an account

2062
Datum: 04-06-2024
Aantal Personen: 8

In dertien dagen fietsen we van de Mariakapel Wonderbare Moeder of Onze Lieve Vrouw van Gaarsweide Basiliek in Elshout, naar Lourdes.
Dwars door België en Frankrijk fietsen we van stad naar dorp, langs rivieren en kanalen, over kleine wegen en spoorwegbeddingen, over heide en regionale natuurparken. Oostelijk van Parijs fietsen we naar de oude pelgrimsroute die onder andere naar Rocamadour en Cahors voert.
Op maandag 17 juni is gezamelijke dag in Lourdes in het programma opgenomen, waarbij Lourdes kunt verkennen en beleven. Ook is er de mogelijkheid om de befaamde Hautacam te bedwingen.

Het ontbijt is in principe om zeven uur en om acht uur is het vertrek.
Dagelijks wordt voor de lunch, koffie en of thee gezorgd en rijdt er een begeleidingsauto mee.
In de aanhangwagen worden de fietsen aan de voorvork opgehangen en kunnen hiermee zo veilig mogelijk weer terug naar Nederland worden vervoerd.

De routes zijn geschikt voor toerfietsen, racefietsen en een beperkt aantal E-bikes.

Dinsdag 4 juni 2024 Elshout – Leuven

A-route 109 km / 260 hm, B-route 135 km / 320 hm

08.30 uur Verzamelen bij de Mariakapel Wonderbare Moeder, Kapelstraat 45A Elshout
09:30 uur Vertrek naar Leuven
Op onze eerste fietsdag gaan we door Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen naar Poppel op de grens van Nederland en België.  Na de koffie gaan we via Ravels en Turnhout naar Herentals. Nabij het Albertkanaal dat Luik met Antwerpen verbindt houden we halt voor de lunch. In de middag fietsen we via Grasheide, Haacht en door het Berkenbos naar Heverlee, een deelgemeente van de stad Leuven.
Diner en overnachting Hotel – restaurant – Carpinus Leuven-Herent.

Woensdag 5 juni 2024 Leuven – Saint-Chislain

A-route 92 km / 500 hm, B-route 125 km / 800 hm

Op de 2e dag van onze tocht fietsen we door en langs Doode Bemde, het natuurreservaat in de Dijlevallei, ten zuiden van Leuven. We passeren daarbij in Koorbeek-Dijle de Sint-Bartholomeuskerk, met de kleurrijke, moderne glasramen en een 16e-eeuws retabel (schilderwerk) van Jan van der Couteren. Na de koffie in Ransbeck fietsen we naar het historische dorpje Écaussinnes-Lalain.  Een dorp wat gedomineerd wordt door het gelijknamige kasteel uit de 12de eeuw.  Even voor Mons (Bergen) uitgestrekt over vijf bergen is onze laatste stop van de dag in het plaatsje Thieusies.
Diner en overnachting in MAH hotel Saint-Chislain.

Donderdag 6 juni 2024 Saint-Chislain – Saint-Quentin

A-route 96 km /700 hm, B-route 121 Km / 810 hm

Vandaag fietsen we vanuit ons overnachtingshotel door het natuurpark Hauts-Pays, een onderdeel van de Henegouwse Leemstreek naar de belgisch franse grens en drinken we koffie in Villers-Pol. We vervolgen ons tocht en na ongeveer vijf kilometer fietsen we door de stad Le Quesnoy met een intacte stadsomwalling uit de 17e eeuw. Tot aan de lunch in Saint-Benin fietsen we door het regionale natuurpark L’Avesnios met beboste weiden, loofbossen, boomgaarden, kronkelende rivieren, molens aan het water, en, blauw stenen oratoriums. Via kleine dorpjes en gehuchten  als Busigny, Fresnoy-le-Grand (thee) en Lesdins komen we op de eindbestemming van de dag Saint-Quentin.
Diner en overnachting in Hotel Ibis Saint-Quentin.

Vrijdag 7 juni 2024 Saint-Quentin – Saint-Senlis

A-route 99 km / 450 hm, B-route 125 km / 690 hm

Door een wijds en uitgestrekt landschap met kleine dorpjes fietsen we via onder andere Saint-Simon en Berlancour naar Guiscard een klein gehucht waar we de koffie nuttigen. We passeren de stad Noyon, omgeven door bos- en landbouwgrond, herbergt de stad vanuit zijn rijke geschiedenis prachtige gebouwen waaronder de Notre Dame kathedraal van vroeg-gotische leeftijd en het Stadhuis met een gotische stijl van de zestiende eeuw. Na de drukte van de stad zoeken we het fietspad op wat langs Canal latéral à l’Oise loopt. Na een onderbreking voor de lunch in Montmacq blijven we de rivier L’Oise volgen en een groot deel van het rustige en geheel autovrije fietspad.  Na de thee in Verberie verlaten we de rivier en gaan zuidelijk naar Saint Selis.
Diner en overnachting in hotel Ibis Chamant / Saint Senlis.

Zaterdag 8 juni 2024 Saint-Senlis – Melun

A-route 92 km / 500 hm, B-route 119 km / 630 hm

Vanuit ons hotel fietsen we ruim 15 km dwars door het regionale natuurpark Oise-Pays de France. In het gehucht Juilly drinken we koffie. De stad Parijs passeren we met een ruime boog oostelijk en gaan naar Pontcarré voor de lunch. In de middag blijven we landelijk fietsen, waarbij we na de thee tussen Limoges-Fourches en Montereau-sur-le-Jard de kleine luchthaven van Melun-Villaroche passeren. Vandaag is onze eindbestemming de historische stad Melun aan de Seine en onder andere bekend van beroemde en karaktervolle AOC-kaas, de brie van Melun.
Diner en overnachting in hotel Ibis, Melun.

Zondag 9 juni Melun – Gien

A-route 106 km / 560 hm, B-route 131 km / 580 hm

Twee kilometer na ons vertrek zien we een plaquette bij de brug over de Seine ter herinnering aan de hevige bevrijdingsstrijd in de tweede wereldoorlog. Langs de Seine fietsen we naar het koninklijk kasteel van Fontainebleau, een enorm kasteel, met 1500 kamers, in voornamelijk renaissance en klassieke stijl met een groot park. Bij de kerk van Gez-sur-Loing aan de rivier de Loing is de koffiepauze. We blijven de richting van de rivier de Loing volgen en passeren daarbij de middeleeuwse stad Nemours. Via Château-Landon gaan we naar de lunch in Préfontaines. In de middag fietsen we door Montargis, het Venetië van de Gâtinais, en volgen een deel van de Bruggenroute, langs de kanalen van Montargis en haar 17 bruggen.
Diner en overnachting in hotel Ibis Style, Gien.

Maandag 10 juni 2024 Gien Bourges

A-route 92  km / 590 hm, B-route 118 km / 810 hm

Na het vetrek uit ons hotel steken we bij Pont Boucherot de Loire over en fietsen in zuidelijke richting naar Blancafort aan het  Sauldre kanaal. Over een licht heuvelachtige weg verlaten we de koffiepauze en fietsen vervolgens door het bosrijke natuurgebied van Ivoy-le-Pré. Bij het gelijknamige plaatsje is bij Église Saint Aignan de lunch voorzien. We blijven over kleine landelijke wegen fietsen en stoppen bij Saint-Georges-sur-Moulon, een klein dorpje van 700 inwoners in midden Frankrijk voor de thee. Onze laatste halteplaats is de hoofdstad van het departement Cher, Bourges. Midden in de 15e eeuw heeft Bourges een korte periode als hoofdstad van Frankrijk gediend. De stad wordt ook gezien als de Ville d’Art et d’Histoire.
Diner en overnachting in hotel Ibis Styles, Bourges.

Dinsdag 11 juni 2024 Bourges – Boussac

A-route 94 km / 890 hm, B-route 115 km / 920 hm

De koffiepauze is vandaag in het gezellige stadje Châteauneuf-sur-Cher in de regio Centre-Val de Loire. Sinds de prehistorie wordt dit gebied al bewoond. In de 16e eeuw werd het dankzij laken- en wolhandelaren een welvarende plaats. Tot aan de lunch in Châtelet fietsen we over vlakke landelijke wegen en door kleine dorpjes en gehuchten als Inueil en Morlac. In de middag wordt het parkoers meer geaccidenteerd en overbruggen we ruim 600 hoogtemeters.  Châteaumeillant is één van de dorpjes en steden die we doorkruisen. De oorsprong van het stadje dateert van Gallische tijden, meer dan 2000 jaar geleden.
Diner en overnachting in hotel Logis La Bonne Auberge, Nouzerines.

Woensdag 12 juni 2024 Boussac – Maussac

A-route 120 km / 1.750 hm, B-route 140 / 1.970 hm

Vandaag de zwaarste rit van de fietstocht naar Lourdes. In de ochtend is het aantal hoogtemeters nog beperkt. We fietsen door oude stadjes en dorpjes uit de Gallo Romeinse tijd en door een rustige, heuvelachtige omgeving met veel bos, weides, en kunstmatige meertjes. In Saint-Pardoux-les-Cards is de koffie. Bij La Vigilie steken we de La Creuse over, waarna we deze belangrijke rivier blijven volgen tot aan de lunch in Felletin. Tot aan de thee in Millevaches, de plaats waar de rivier La Creuse ontspringt, gaan we omhoog naar een hoogte van 940 meter. In de laatste etappe van de dag dalen we af naar Mausac in het departement Corrèze.
Diner en overnachting in hotel Logis Europa, Maussac.

Donderdag 13 juni 2024 Maussac – Rocamadour

A-route 115 km / 1.360 hm, B-route 149 km / 1.750 hm

In tegenstelling tot zondag dalen we vandaag meer dan dat we moeten klimmen. Als we in de ochtend afdalen naar Argentat aan de rivier La Dordogne kunnen we de benen regelmatig stil houden. Argentat-sur-Dordogne ligt in de streek die bekend staat als het Centraal massief. Het is een charmant plaatsje op de plek waar de rivieren Maronne en Dordogne samenvloeien.
Tot aan de thee in Prudhomat volgen we over een redelijk vlak parkoers de rivier de Dordogne.
Onze eindbestemming Rocamadour ligt op een hoogte van 300 meter midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenplateau en onderdeel van de Causses du Quercy. Rocamadour of Roc-Amadour een goed bezochte bedevaartsplaats aan één van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela. De naam van dit bijzondere plaatsje zou afkomstig zijn van ‘roc amator’, Occitaans voor: ‘de rots van Amadour’. Aan het begin van de middeleeuwen koos de heilige Sint-Amadour deze rots als woonplaats. Volgens verschillende legenden is Sint-Amadour niemand minder dan Zacheüs, een leerling van Jezus.
Diner en overnachting in hotel Le Belvédère, Rocamadour

Vrijdag 14 juni 2024 Rocamadour – Montaigu-de-Quercy

A-route 105 km / 1500 hm, B-route 125 km / 1.500

De pelgrimsweg ‘Oude wegen naar Santiago de Compostela’ die we vandaag voor een deel volgen brengt ons in het sfeervolle en charmante Cahors aan de rivier de Lot. Een van oorsprong Romeinse stad. In de oude binnenstad die grotendeels bewaard is gebleven bevinden zich nog Romeinse overblijfselen zoals de restanten van een amfitheater. Maar ook leuke bezienswaardigheden als de Cathédrale Saint-Étienne en de Pont Valentré, een middeleeuwse vestingbrug. Even voor Cahors is in het plaatsje Laroque-des-Arcs de lunch gepland. In de middag blijven we in het departement Tarn-et-Garonne fietsen. Het gebied kenmerkt zich als een verrassend mozaïek van hellingen, laagvlaktes, terrassen en  kalksteenplateaus. Het wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Na de thee in het dorpje Lascabanes fietsen we nog 28 km westelijk naar ons overnachtingshotel.
Diner en overnachting in hotel Logis le Midi, Montaigu-de-Quercy.

Zaterdag 15 juni 2024 Montaigu-de-Quercy – Auch

A-route 102 km / 970 hm, B-route 131 / 1.520 hm

Het is alweer de een na laatste fietsdag van onze tocht naar Lourdes. We fietsen door het departement Lot-et-Garonne. De combinatie van het heerlijke klimaat en de vele historische bezienswaardigheden zoals bastides en kastelen maken van dit gebied een ideale vakantiebestemming.  Na de koffie in het dorpje Perville steken we Canal du Midi over. Samen met het westelijk gelegen kanaal Garonne vormt het een scheepvaartverbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Na de passage met de rivier de Garonne fietsen we De Gers in. Een streek van zacht glooiende heuvels, die nauwelijks boven de 200 meter reiken. Bij Miradoux is de lunch voorzien. Onze eindbestemming is de hoofdstad van deze streek de stad Auch. Het historische centrum, dat van hoog boven op haar heuvel de Gersvallei domineert.
Diner en overnachting in hotel le 9 de l’hôtel de France, Auch.

Zondag 16 juni 2024 Auch – Lourdes

A-route 106 km / 1.290 hm, B-route 125 / 1.830 hm

In de ochtend fietsen we in zuidelijke richting door de De Armagnac streek, om precies te zijn ‘Le Haut-Armagnac’. Bekend onder andere van Armagnac (zeg maar de concurrent van de Cognac) en de rode/witte wijn Côtes de Gascogne. Onze koffiestop is in Saint-Élix-Theux. Door een heuvelachtig landschap met kleine valleien fietsen we naar de lunch in Montastruc. De contouren van Pyreneeën zijn nu goed zichtbaar als we in de middag naar Montgaillard aan de rivier de Adour fietsen. In de laatste 16 km dalen we 150 meter naar onze eindbestemming Lourdes.
Diner en overnachting in hotel Gloria, Lourdes

Maandag 17 juni 2024 Lourdes

– 08:00 uur Ontbijt
Facultatief programma, waaronder stadswandeling, vieringen op het Heiligdom
– 12:00 uur Lunch
Facultatief programma, waaronder beklimming Hautacam / Col de Tramasel en de sacramentsprocessie
– 19:00 uur Diner
– 21:00 uur Lichtprocessie
– 22:00 uur Overnachting in hotel Gloria, Lourdes

Dinsdag 18 juni 2024 

– 08:00 uur Ontbijt / uitzwaaien fietsers naar Santiago de Compostela
Vertrek op eigen gelegenheid naar Nederland of in samenspraak met andere leden van de groep

Reissom €1.849 / Éénpersoonskamertoeslag €560

Praktische informatie

• Voor deze fietsreis dien je te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Bagage tot 20 kg
• Een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Voor je reis dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvang je alle benodigde reisinformatie
• Je fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden
• Minimaal aantal deelnemers voor deze reis is 8
• Hotels onder voorbehoud van beschikbaarheid

Inclusief:

• 14 Overnachtingen in twee- of driesterrenhotels, inclusief toeristenbelasting
• Ontbijt, lunch en diner (eerste maaltijd lunch dinsdag 4 juni, laatste maaltijd ontbijt dinsdag 18 juni 2024)
• Begeleiding tijdens de fietsdagen
• Vervoer van de fietsen terug naar Nederland. De fietsen worden uiterlijk Maandag 1 juli 2024 aan huis afgeleverd
• PAC vakanties wielrenners shirt (maten S, M, L, XL en XXL)

Exclusief:

• Transfer terug naar Nederland
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kun je onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Boek nu

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel