7-daagse vakantie met een hart in het hart van de Vlaamse Ardennen

0
Prijs
Prijs€699
Prijs
Prijs€699
11 oktober 2024
Beschikbaar: 12 zitplaatsen
* aub alle velden invullen

Boek nu

Bewaren

Adding item to wishlist requires an account

1735
Datum: 11-10-2024
Aantal Personen: 20

De Kleppe, een voormalig klooster in de lieflijke gemeente Brakel, gelegen in de driehoek van Brussel, Gent en Kortrijk, is deze week onze uitvalsbasis. Het is een prachtig verblijf dat volledig rolstoeltoegankelijk is en voorzien van alle nodige zorghulpmiddelen, evenals een schitterende belevingstuin. Op elke slaapkamer is minimaal één hoog-laagbed beschikbaar.

Een ideale uitvalsbasis om de steden Gent en Ieper te bezoeken en delen van het legendarische parcours van de Ronde van Vlaanderen te verkennen. Maar ook een tocht of wandeling te maken door de nabij gelegen bossen en beschermde landschappen.

DAG TOT DAG

Vrijdag 11 oktober 2024

Naar de Zuiderburen

10:30 uur Verzamelen en koffie Etten-Leur
12:00 uur Vertrek, onderweg een verzorgde lunch
15:00 uur Aankomst De Kleppe, Everbeek
19:00 uur Diner

Zaterdag 12 oktober 2024

Het Lam Gods

Vandaag begeven we ons naar het historische centrum van Gent, waar we onder andere de imposante Sint-Baafskathedraal zullen bezoeken. Hier kunnen we het wereldberoemde veelluik ‘De aanbidding van het Lam Gods’ bewonderen, een meesterwerk van de gebroeders Van Eyck. Terwijl we langs de kades van de Korenlei en Graslei wandelen, krijgen we een prachtig zicht op de rijkelijk versierde, monumentale gevels die de stad karakteriseren. Tijdens deze wandeling kunnen we tevens ontspannen en genieten van een verfrissend drankje op een van de vele terrasjes langs het water.

Zondag 13 oktober 2024

De Ronde van Vlaanderen

Vanuit de comfortabele luie stoel verken je de karakteristieke beklimmingen van de wielerklassieker “Ronde van Vlaanderen”, waaronder de Paterberg, de Taaienberg en de Eikenberg. Uiteraard nemen we ruim de tijd om te genieten van het schitterende landschap van de Vlaamse Ardennen en de pittoreske dorpjes zoals Ename, Ronse, Elst, Michelbeke, Geraardsbergen en Zottegem.

Maandag 14 oktober 2024

De houtoven

Op het terrein van De Kleppe bevindt zich nog steeds het oude broodhuisje van het voormalige klooster, compleet met de oorspronkelijke oven die vroeger op deze plek stond, zoals gedocumenteerd is in historische bronnen. Bij de reconstructie van de oven is gebruikgemaakt van authentieke ovenstenen afkomstig van een oude, vervallen oven uit de nabije omgeving.
Samen gaan we dit stukje erfgoed nieuw leven inblazen door zelf brood of pizza’s te bakken. De oven en het terrein zijn volledig toegankelijk voor rolstoelen, zodat iedereen kan deelnemen aan deze unieke ervaring. Het is een prachtige gelegenheid om niet alleen culinair te genieten, maar ook om de rijke geschiedenis van deze bijzondere plek te ervaren en te koesteren.

Dinsdag 15 oktober 2024

De Last Post

Na de koffie in De Kleppe vertrekken we naar Ieper. Schapen, zeehaven, turf en tempeliers zijn factoren die Ieper in de Middeleeuwen groot hebben gemaakt. Maar de stad kent ook een geschiedenis van verwoestingen. De oorlogen uit de Spaanse tijd en die van Lodewijk XIV hadden de stad al getekend, maar de verwoestingen tijdens de Eerste Wereldoorlog waren ronduit dramatisch. De heuvels rondom Ieper vormden een frontlinie waar bijna vier jaar lang werd gevochten, met als trieste tol het verlies van 500.000 soldaten.
In de middag verkennen we de stad vanaf de Lakenhalle met een stadswandeling, waarbij we langs de groene Vaubanvestingen, brouwerij Kazematten en de Grote Markt komen. Na een diner in de stad nemen we deel aan de Last Post-plechtigheid onder de Menenpoort. Deze ceremonie wordt sinds 2 juli 1928 onafgebroken gehouden, met uitzondering van de Tweede Wereldoorlog.

Woensdag 16 oktober 2024

Volkse verhalen van Oudenaarde

Op onze laatste volle dag in de Vlaamse Ardennen nemen we onder leiding van een gids een duik in de geschiedenis van Oudenaarde. We worden getrakteerd op straffe verhalen over excentrieke vrouwen, onstuimige pastoors en een ongelukkige slager. Ook de oude legendes van “Hanske de Krijger”, Keizer Karel en Adriaen Brouwer komen uitgebreid aan bod. Deze kleurrijke figuren hebben de stad haar unieke karakter gegeven.
Maar Oudenaarde onthult zich ook als een bierstad met een rijk brouwersverleden. Een absolute must is dan ook een tussenstop voor een authentieke Oudenaardse “bruynen” in een lokaal café. Hier proeven we niet alleen het bier, maar ook de rijke traditie en gezelligheid die de stad te bieden heeft.

Donderdag 17 oktober 2024

Terug naar huis

08:00 uur Ontbijt
10:00 uur Vertrek naar Nederland
13:00 uur Lunch in restaurant Havenhuis in Etten-Leur
15:00 uur Afscheid

Reissom €699 / Op basis van een tweepersoonskamer
Reissom begeleiders €399 / Op basis van een tweepersoonskamer

Aantal deelnemers

• Maximaal 20 deelnemers

Praktische informatie

• Houd rekening met wisselende weersomstandigheden
• Bagage tot 15 kg, hierbij niet inbegrepen de medische- ; verzorgende en materiële hulpmiddelen
• Reisverzekering is verplicht
• Indien nodig medicijnpaspoort
• U neemt deel op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden

Inclusief:

• Vervoer heen en terug naar Everbeek, België
• Transfers ter plaatse
• Zes overnachtingen in vakantiecentrum De Kleppe
• Inclusief toeristenbelasting
• Ontbijt, lunch en diner
• Begeleiding en 1 x gids
• Excursiegelden

Exclusief:

• Consumpties
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kun je onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Prijs€699
Boek nu

Boek nu

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel