9-daagse Coast to coast Middellandse zee – Atlantische Oceaan

0
Prijs
Prijs€1.379
Prijs
Prijs€1.379
14 juli 2023
Beschikbaar: 6 plaatsen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boeken

Favorieten

Adding item to wishlist requires an account

1706
Datum: 14-07-2023
Maximaal aantal Personen: 6

Een sportieve ‘once in a lifetime’ uitdaging, van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan, in zeven tour-étappes voert de route onder andere over de Col de Peyresourde, de Aspin , de Tourmalet en de Col d’Aubisque. We starten op het strand van Saint Cyprien en gaan dan via de Pyrénées-Catalanes, Pyrénées-Orientales, Hautes-Pyrénées, Pyrénées-Atlantique naar Spaans Baskenland om uiteindelijk aan te komen op het strand van de Atlantische Oceaan bij Saint-Jean-de-Luz. We bedwingen meer dan 16.000 hoogtemeters en leggen 775 km af.
Elke dag wordt zorg gedragen voor de lunch. Onderweg houden we halt om koffie of thee te drinken op een gezellig terrasje in een van de pittoreske dorpjes. Op een aantal dagen is dit niet mogelijk vanwege een beklimming van een Col en dan wordt de koffie gefaciliteerd vanuit de begeleidings -auto .
Gedurende de tocht overnachten we in twee, drie of vier sterrenhotels waar het driegangenmenu in de avond wordt geserveerd. Het ontbijt is in principe om half acht en om half negen is het dagelijks vertrek. Voor het drogen van de fietskleding is een centrifuge aanwezig.
In de aanhangwagen worden de fietsen aan de voorvork opgehangen en kunnen hiermee zo veilig mogelijk worden vervoerd op de heen- en terugreis. Van belang hierbij is dat je aan PAC-vakanties doorgeeft of je fiets is uitgerust met een steekas en welke diameter deze heeft.

DAG TOT DAG

Donderdag 13 juli 2023

Op een centraal punt in Nederland worden 9:00 en 10:00 uur de fietsen en de bagage geladen. Op verzoek kan er een ander moment worden afgesproken.

Vrijdag 14 juli 2023

Op eigen gelegenheid transfer Nederland – Saint-Cyprien (vluchten mogelijk naar Gerona en Toulouse en per TGV/Trein naar Perpignan). Zelf een ticket boeken is is goedkoper. PAC vakanties geeft graag advies over de mogelijkheden en de transfer naar het hotel. Na aankomst in het hotel en het prepareren van de fietsen wordt het diner geserveerd.

Zaterdag 15 juli 2023

107 km / +/- 1.600 hoogtemeters

Onze 1e fietsdag gaat van de Middellandse Zeekust naar de omgeving Molitg-les-Bains / Prades in het Franse departement Pyrénées-Oriëntales. We verlaten de wijngaarden van de wijnstreek Languedoc-Roussillon en fietsen naar de eerste glooiende Col de Fourtoe. Na de koffie fietsen we onder andere door de Palomèrepas naar Col de Palomère met een hoogte van 1.036 meter.

Zondag 16 juli 2023

119 km / +/- 3.000 hoogtemeters

Op de tweede fietsdag zijn maar liefst vier cols in de route opgenomen. Vanuit het charmante Catalaanse stadje Prades begint bijna direct de beklimming van de Col du Jau. De vriendelijk klim voert door het dennenbos naar een hoogte van 1.513 meter. Via het kuuroord Ax-les-Thermes, veelvuldige etappeplaats in de Tour de France, voert de route naar Tarascon-sur-Ariège en moeten we de Col de Garavel, de Col des Moules en de Col de Port de Pailhères bedwingen. Col de Port de Pailhères is een van de weinige passen in de Pyreneeën met een hoogte van meer dan 2.000 m en heeft prachtige uitzichten.

Maandag 17 juli 2023

109 km / +/- 2.000 hoogtemeters

In het decor van de torenhoge toppen die de grens markeren tussen het nabijgelegen Spanje en Andorra voert ons parkoers over de Col de Port 1.249 meter, Col des Caougnous 947 meter en Col de Péguère 1.363 meter naar de koffie. De Col de Port en de Col de Caougnous zijn plezierige klimmen met een gemiddeld hellingspercentage van even onder de 5%. Col de Péquère is veel steiler met enkele kilometers van gemiddeld 12 tot 14%. Het wordt ook wel de Muur van Péquère genoemd. Het tweede gedeelte is veel vlakker waarbij we onder andere langs de rivier L’Arize fietsen op weg naar Lorp-Sentaraille

Dinsdag 18 juli 2023

114 km / +/- 2.810 hoogtemeters

We fietsen verder door het hart van de Hoge Pyreneeën en beklimmen de Col d’Aspet met een hoogte van 1.069 meter. Een klim met korte hellingen tot 17%. De volgende en de uitdagende Col de Menté is een kortere klim, maar heeft lange stukken van meer dan 10% stijgingspercentage. De laatste serieuze beklimming van de dag is Col de Peyresourde met een hoogte van 1.569 meter. In totaal klimmen we bijna 3.000 hoogtemeters voordat we ons overnachtingshotel in Arrau hebben bereikt. Bij een warme fietsdag kan het zwembad van het hotel de nodige verkoeling geven.

Woensdag 19 juli 2023 

989 km / +/- 2.500 hoogtemeters

We vervolgen onze Coast to Coast tocht met klassiekers uit de Tour de France, de Col de Aspin met een hoogte van 1.489 meter en de Tourmalet met een hoogte van 2.115 meter.
Tourmalet is echt een mooie klim, vooral de bovenste helft die een open landschap doorkruist met fantastische uitzichten over de vallei. Het is de meest aansprekende beklimming in de Tour de France, waarbij vrijwel elke grote renner door de geschiedenis heen heeft geleden op zijn hellingen.
De afdaling voert, gedeeltelijk over een fietspad aangelegd op een tracé van een trein, naar ons hotel in het pelgrimsoord Lourdes.

Donderdag 20 juli 2023

135 km / +/- 2.750 hoogtemeters

Vandaag staan de bekende cols; Col du Soulor 1.474 meter, Col d’Aubisque 1.709 meter en de Col de Marie Blanque 1.035 meter op het programma. Vanuit ons hotel in Lourdes fietsen we naar Ferrières, een bergdorpje op de grens van de Hautes Pyreneeën en Pyrénées Atlantiques. Na de koffie in de tuin van de Gevonden Glimlach fietsen we door de Baskische Pyreneeën over de grillige Col du Soulor en de Col d’Aubisque. Op de top van de Aubisque is de lunch voorzien. Een prachtige afdaling brengt ons in Laruns, finishplaats van de tour de France in 2020. De bergpas Col de Marie Blanque, verbindt van oost naar west de Vallée d’Ossau en de Vallée d’Aspe en brengt ons in Sante-Marie-Oloron, een bekende pleisterplaats voor wandelaars en fietsers op weg naar Santiago de Compostella (Camino). Een paar kilometer buiten Sante-Marie-Oloron, in Geüs D’oloron is ons overnachtingshotel.

Vrijdag 21 juli 2023

 143 km / +/- 2.800 hoogtemeters

Op onze finale etappe dag beklimmen we maar liefst vijf cols. De Col de Sustary, De Ahuski, Porto Izpegui, Porto de Ostendo en Col de Saint Ignace. De hoogtes van de Cols zijn niet imponerend, maar de onregelmatigheid en stijgingspercentages wel. De Ahuski, Porto Izpegui en Porto de Ostendo zijn gesitueerd in de Spaans Baskische Pyreneeën. Het laatste gedeelte van de tocht gaat over glooiend terrein en langs prachtige landweggetjes naar ons einddoel Saint-Jean-de-Luz aan de Golf van Biskaje (Atlantische Oceaan). Op het strand van de Atlantische Oceaan brengen we een toast uit op het voltooien van Coast to Coast 2023.

Zaterdag 22 juli 2023

Nadat het ontbijt op eigen gelegenheid transfer naar Nederland. Retourvluchten mogelijk vanaf Bordeaux of Biaritz. Van Biaritz kun je ook per TGV/Trein terug naar Nederland. PAC vakanties geeft graag advies over de mogelijkheden.

Zondag 23 juli 2023

Eerste gelegenheid om na 20h op afspraak fietsen op  te halen.

Reissom €1.379 / Éénpersoonskamertoeslag €260

Corona

Indien de reis geen doorgang kan vinden omdat voor de reisbestemming code oranje of rood geldt, ontvang je de volledige reissom binnen 14 dagen retour.
Controleer voordat je op reis gaat wat het reisadvies is en welke maatregelen jouw vakantieland(en)  heeft genomen. Moet je bijvoorbeeld een officieel vaccinatiebewijs, of een negatieve PCR-test of antigeen sneltest laten zien? Op de website nederlandwereldwijd.nl lees je per land de actuele situatie.

Praktische informatie

• Voor deze fietsreis dien je te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Op basis van de woonplaatsen van de deelnemers wordt een centraal gelegen vertreklocatie in Nederland bepaald
• Bagage tot 20 kg
• Een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Voor je reis dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvang je alle benodigde reisinformatie
• Je fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden
• Minimaal aantal deelnemers voor deze reis is 6

Inclusief:

• Vervoer heen en terug naar de Pyreneeën
• Transfers ter plaatse
• 8 Overnachtingen inclusief toeristenbelasting
• Ontbijt, lunch en diner (eerste maaltijd diner vrijdag 27 juli, laatste maaltijd ontbijt zaterdag 4 augustus)
• Begeleiding tijdens de fietsdagen
• PAC vakanties wielrenners shirt, maten S, M, L, XL en XXL

Exclusief:

• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kun je onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Boeken

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel