Pinguïns Vlijmen naar de Hoge Pyreneeën (Ledenaanbieding)

0
Reissom
Reissom €500
Reissom
Reissom €500
29/05/2021
Beschikbaar: 8
Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boeken

Bewaar in wenslijst

Adding item to wishlist requires an account

93
Vertrekdatum: 28-05-2021
Maximaal aantal deelnemers: 10

Een weekje fietsen in de Hoge Pyreneeën met Pinguïns Vlijmen. Je grenzen verleggen in dit schitterende gebied, afzien tijdens een pittige klim en genieten van de afdaling.
Onze thuisbasis is het vakantiehuis De Gevonden Glimlach. Na het ontbijt stappen we op de fiets om onder leiding van Ruud of een andere navigator een mooie tocht te maken.
Het busje begeleidt de tocht en er is catering onderweg. In de Pyreneeën zijn de wegen en de Cols rustig qua verkeer en de vergezichten zijn adembenemend.
Na de inspanning van de dag genieten we samen van een welverdiend drankje en kokkerellen we gezamenlijk het avondmaal. Voor de boodschappen wordt gezorgd.

DAG TOT DAG

Vrijdag 28 mei
Laden fietsen van 19:00 t/m 20:00. Parkeerplaatsen huisadres Bart van Eggelen.

Zaterdag 29 mei
Om 5:00 uur vertrekken we naar Frankrijk Rond 22:00 uur verwachten we aan te komen in De Gevonden Glimlach in Ferrières. Onderweg wordt een lunch- en dinerpakket genuttigd.

Zondag 30 mei 109 km / +/- 1.300 hoogtemeters
Na het ontbijt preparen we de fietsen en hebben we onze openingsrit.
Route: DGG – Nay – Pontacq – Lourdes – Lestelle Betherram – DGG

Maandag 31 mei  134 km / +/- 2.200 hoogtemeters
Vandaag fietsen naar Laruns over de bekende bergklassiekers Col du Soulor en de Col d’Aubisque. Op weg naar de top van d’Aubisque passeren we een monument ter herinnering aan de valpartij van Wim van Est. Nadat Wim van Est op 16 juli 1951 als eerste Nederlander ooit de gele trui in de Tour de France had veroverd, sloeg de volgende dag het noodlot toe.
Op de top van de Col d’Ausbisque is de picknick voorzien, waarna een 18 km lange afdaling wacht. Door de Vallée d’Ossau en overwegend langs de Gave d’Ossau fietsen we naar Louvie Juzon en vervolgens via Asson naar Nay. Na de thee fietsen we weer omhoog terug naar De Gevonden Glimlach.
Route: DGG – Col du Soulor – Col d’Aubique – Louvie Juzon – Asson – Nay – DGG.

Dinsdag 1 juni 100 km / +/- 1.500 hoogtemeters
We dalen vanuit de Gevonden Glimlach weer af naar Asson. De zeven bruggen die we overgaan zijn nog uit de tijd dat over de spoorlijn Ferrières – Asson het gewonnen ijzer naar beneden werd vervoerd. Na de koffie in Lourdes gaan we eveneens over een voormalige spoorlijn naar Pierrefitte.  Aan het eind van het vlakke fietspad draaien we rechts omhoog naar Saint Savin. Saint Savin biedt een prachtig uitzicht op de vallei van Argelès en is bekend om zijn middeleeuwse kerk. Even na Saint Savin gaan we picknicken en beklimmen daarna de Col du Soulor vanuit Marsous.
Na de thee is het 13 kilometer heerlijk afdalen naar een wel verdiend drankje.
Route: DGG – Lourdes – Pierrefitte – Saint Savin – Marsous – Col du Soulor – DGG.

Woensdag 2 juni 131 km / +/-1.950 hoogtemeters
Op het programma staat een zeer gevarieerd parkoers met bijna 2000 hoogtemeters. Na de afdaling vanuit De Gevonden Glimlach naar Asson fietsen we naar de koffiestop in Louvie Juzon. Net voor de koffie kunnen we nog even de benen testen met een korte klim. Na de koffie wacht de Col de Marie Blanque met een hoogte van 1.035  meter. De pas verbindt het prachtig ongerept natuurgebied de Vallée d’Óssau in het oosten met de Valée d’Aspe in het westen. Een evenzo mooie afdaling brengt ons naar het plaatsje Escot.  Door het dal fietsen we naar Oloron-Sainte-Marie, een zeer bekende pleisterplaats voor pelgrims die onderweg zijn naar Santiago de Compostella.  Na de lunch volgen we een geaccidenteerde route naar Rébénacq en Nay waar we halte houden voor de thee. Het laatste deel gaat weer bergop via Asson naar ons verblijf.
Route: DGG – Louvie Juzon – Marie Blanque – Oloron – Nay – DGG

Donderdag 3 juni 165 km / +/-3.000 hoogtemeters
Voor de liefhebber staat een zware Pyreneeën etappe op het programma die in de Tour de Frans ontzag zou inboezemen. Na de beklimming van de Col du Soulor dalen we af naar Argelès Gazost.
Door het dal van Argelès fietsen we naar Luz-Saint-Sauveur waar de beklimming begint van de meest bekende berg van de Pyreneeën de Col du Tourmalet. De klim van 18,4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7% voert naar een hoogte van 2.115. Met recht de Reus van de Pyreneeën. De betekenis van Tourmalet is ‘Slechte omweg’.
Na de lunch op de top fietsen we dezelfde weg terug naar Luz-Saint-Sauveur en gaan vervolgens via Lourdes en Asson terug naar De Gevonden Glimlach.
Voor fietsers die de afstand willen beperken is het mogelijk om vanaf de koffiestop in Argelès- Gazost te vertrekken en in Lourdes af te stappen. De afstand is 93 km en +/- 2000 hoogtemeters.
Route: DGG – Soulor – Col du Tourmalet – Lourdes – Asson – DGG.

Vrijdag 4 juni 128 km / +/- 2.000 hoogtemeters
De laatste fietsdag staat De Hautacam met aansluitend de Col de Tramassel met een hoogte van 1.635 op het programma. Over een afstand 16 km afstand overbrug je 1170 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 7,3 %. De maximale hellingsgraad is 10%.
Route: DGG – Lourdes – Hautacam / Col de Tramassel – Lourdes – DGG.
Na de tocht laden we de fietsen in en ruimen we op.

Zaterdag 5 mei
Om 5:00 uur vertrekken we naar Nederland. Rond 22:00 uur verwachten we aan te komen in Vlijmen. Onderweg wordt een lunch- en dinerpakket genuttigd.

Reissom €500 op basis van een tweepersoonskamer

Praktische informatie
• Voor deze fietsreis dient u te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Vertrek en aankomst is bij de parkeerplaatsen bij het huisadres van Bart van Eggelen
• Het avondmaal bereiden we samen. Boodschappen worden verzorgd
• Bagage tot 20 kg.
• Wasmachine is aanwezig en een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding.
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht.
• Voor je reis dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
• Reisverzekering is verplicht.
• 14 dagen voor vertrek ontvangt u alle benodigde reisinformatie
• U fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden

Inclusief:
• Vervoer heen en terug naar de Pyreneeën.
• Transfers ter plaatse.
• Overnachtingen inclusief toeristenbelasting
• Ontbijt, lunch en diner.
• Begeleiding tijdens de fietsdagen

Exclusief:
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €12

Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Optioneel:
• Schoonmaakkosten €100 / €10 per persoon

 

Ga naar de bovenkant