10-daagse Trans Pyrenees door de Spaanse Pyreneeën

0
Prijs
Prijs€1.499
Prijs
Prijs€1.499
8 juni 2023
Beschikbaar: 7 plaatsen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Boeken

Favorieten

Adding item to wishlist requires an account

1033
Datum: 08-06-2023
Maximaal aantal Personen: 8

Proef tijdens de fietstocht door de Spaanse Pyreneeën de eeuwenoude bergcultuur! Terug te vinden in pittoreske dorpjes, idyllische middeleeuwse plaatsen, indrukwekkende Romaanse bouwwerken en de omringende bergen. We vertrekken van de Middellandse Zee over de uitlopers van de Catalaanse Pyreneeën, de Aragonese Pyreneeën, de Navarrese Pyreneeën en Baskenland om uiteindelijk aan te komen op het strand van de Atlantische Oceaan bij Hendaye. We fietsen overwegend over rustige wegen en kunnen genieten van de vele meren, valleien, bossen, kloosters en wijnvelden. Gemiddeld fietsen we per dag 106 km en overbruggen daarbij ruim 13.500 hoogtemeters. Gedurende de tocht overnachten we in twee, drie of vier sterrenhotels waar het driegangenmenu in de avond wordt geserveerd. Het ontbijt is in principe om zeven uur en om acht uur is het dagelijks vertrek. Voor het drogen van de fietskleding is een centrifuge aanwezig. In de aanhangwagen worden de fietsen aan de voorvork opgehangen en kunnen hiermee zo veilig mogelijk worden vervoerd op de heen- en terugreis. Van belang hierbij is dat je aan PAC-vakanties doorgeeft of je fiets is uitgerust met een steekas en welke diameter deze heeft.

DAG TOT DAG

Woensdag 7 juni 2023

– 09:00 uur Op een centraal punt in Nederland worden de fietsen en de bagage geladen.
Op verzoek kan er een ander moment worden afgesproken.

Donderdag 8 juni 2023

Op eigen gelegenheid transfer Nederland – Saint-Cyprien (vluchten mogelijk naar Gerona en Toulouse en per TGV/Trein naar Perpignan). Zelf een ticket boeken is goedkoper. PAC vakanties geeft graag advies over de mogelijkheden en de transfer naar het hotel. Na aankomst in het hotel en het prepareren van de fiets wordt het diner geserveerd.

Vrijdag 9 juni 2023

Saint-Cyprien – Figueres 106 km / 1.600 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek 
Vanuit ons hotel aan de Middellandse Zee fietsen we langs de kust en passeren op weg naar Cerbère een aantal kleine vissersdorpjes, maar ook Banyuls-sur-Mer. Een prachtige badplaats genesteld in het hart van de Côte Vermeille. In Cerbère houden we, op een uniek uitzichtpunt op de grens van Frankrijk en Spanje, halt voor de koffie. We blijven de kust nog even volgen op weg naar de Parel van de Costa Brava, Cadaqués. Gesitueerd in het uiterste noordoostelijke puntje van de regio Catalonië, op het schiereiland Cap de Creus. Het is één van de meest symbolische plaatsen aan deze kust en vanaf ver al te herkennen aan de witgeschilderde huizen en zijn reusachtige witte kerk, Eglésia de Santa Maria (16e-17e eeuw). Omdat Cadaqués een afgelegen locatie is, fietsen we een stuk terug op dezelfde weg en gaan landinwaarts naar Palau-Saverdera voor de thee. Onze eindbestemming is Figueres.
– 19:30 uur Diner en overnachting in Hotel Pirineos****, Figueres

Zaterdag 10 juni 2023

Figueres – Ripoll 98 km / 1.800 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek
Vanochtend fietsen we langs een van de oudste wijngebieden in de wereld, het wijngebied DO Ampurdán en komen daarbij door mooie wijndorpjes en bodega’s. We zijn op weg naar Banyoles, een oude stad aan het meer Catalonie. In 1990 werden in het meer de overblijfselen van een oude neolithische nederzetting ontdekt. Uitgevoerde opgravingen hebben vastgesteld dat het dateert van 7.200 jaar geleden. Na de lunch in Sancta Pau fietsen we naar de middeleeuwse stad Olot en vervolgen onze weg over een voormalige steenkoolroute langs de rivier Ter. Onderweg naar Ripoll over de zogenaamde ‘Romaanse Route hebben we nog een stop in Sant Joan de les Abadesses met een Gotische brug uit de 12e eeuw. Je zult versteld staan van de prachtige uitzichten onderweg van dit robuuste gebied.
– 19:30 uur Diner en overnachting in Hotel La Sèquia Molinar***, Campdevànol, nabij Ripoll

Zondag 11 juni 2023

Ripoll – Can Boix 118 km / 1.880 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek 
Na het verlaten van Ripoll start een 10 km lange klim naar een hoogte van 970 meter, waarbij we ruim 350 hoogtemeters overbruggen.  We bevinden ons in een prachtige groene omgeving met mooie valleien en de bergen op de achtergrond. Enkele kilometers voor het stuwmeer van Pantà de la Baells is in het kleine dorp Vilada onze koffiepauze. We passeren Berga en fietsen vervolgens in zuidelijke richting door het stroomgebied van de Riera de Tentellatge. Na de lunch passeren we het rustige en oud middeleeuwse bisschopsstadje Solsona. Van de oude middeleeuwse vestingwerken zijn nog negen torens, drie toegangspoorten, en delen van de muren te zien. Over smalle klinkerstraatjes, met nog ambachtelijke winkels waarvan velen de naam dragen van een heilige, fietsen we naar het Bisschoppelijk paleis. De laatste etappe van de dag volgen we rivier Salada op weg naar het Muntanya-gebied waar ons overnachtingshotel is gesitueerd.
– 19:30 uur Diner en overnachting hotel Mesón de L’Ainsa**, Ainsa

Maandag 12 juni 2023

Can Boix – Aren 107 km / 2.460 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek 
Via het dorpje Peramole fietsen we langs en over Pantà de Rialb, een groot stuwmeer in de regio Noguera, naar Benavent de la Conca, een klein dorp met 25 inwoners en een oud romaans kerkje Santa Maria de Palau. Een prachtige plek voor een koffiepauze met een panoramisch uitzicht. Onze lunch is in Tremp, een handelsstadje gelegen op een heuvel boven de rechteroever van de Río Noguera Pallaresa en tussen twee grote stuwmeren. Ten zuiden het stuwmeer Terradtes en ten noorden het stuwmeer van San Antoni. Over de rustige weg C-1311 fietsen we westelijk naar ons overnachtingsadres in Aren. Halfweg houden we halt bij Alt de San Miqual met een hoogte 894 meter. Een prachtige uitzichtpunt voor de theepauze.
– 19:30 uur Diner en overnachting Hostal Escarla en Apartamentos Turisticos Can Rocamora, Aren

Dinsdag 13 juni 2023

Aren – Aínsa 103 km / 2.050 km

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek 
Vanuit ons hotel gaan we in noordelijke richting naar El Pont de Suest op de grens van Catalonië en Argon. We fietsen langs het stuwmeer Pantà d’Escales, met rond Sopeira een hele serie tunnels. Na de koffie blijven we nog 5 km noordelijk fietsen om vervolgens in de regio Aragón stroomafwaarts te gaan langs de Rio Isàbena naar Beranuy. Bij de Ruïne van Iglesia de San Juan is de lunch voorzien. Parralel aan de Arroyo de Villacarli fietsen we naar een klein gehucht Samper. De laatste etappe van de dag voert naar één van de mooiste dorpen van Spanje, Aínsa. Het strategisch gelegen Aínsa op de kruising van de Rio Ara en Rio Cinca was de hoofdstad van het oude koninkrijk Sobrarbe en werd in de 11e eeuw onderdeel van het koninkrijk Aragon.
– 19:30 Diner en overnachting hotel Mesón de L’Ainsa**, Ainsa

Woensdag 14 juni 2023

Aínsa – Jaca 90 km / 1.470 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek 
In de ochtend gaan we na 10 km de bergpas Puerto de Sarrablo beklimmen. Gedurende 12 km overbruggen we ruim 650 hoogtemeters. Over de rustige en landelijke A-1604 fietsen we bergafwaarts naar Laguarte voor een welverdiend kopje koffie. We blijven de A-1604 volgen langs de Río Guarga en fietsen redelijk vlak naar Ordovés. In dit gehucht met twee huizen en een kerk is de lunch. We dalen nog even af tot San Juan en fietsen tot de thee in Navasa omhoog naar ruim 1.000 meter. De laatste etappe gaat naar Jaca, de eerste hoofdstad die in Spanje werd gesticht door de Romeinen. Jaca is een interessante stad op de Camino Francés met zijn neogotische kathedraal, de burcht en het historisch centrum.
– 19:30 uur Diner en overnachting hotel Conde Aznar***, Jaca

Donderdag 15 juni 2023

Jaca – Roncesvalles 125 km / 1.670 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek 
We volgen vanochtend de Camino Francés in de Jacetania streek en passeren daarbij bekende plaatsen als Santa Cilia en Puente La Reina de Jaca, met de beroemde brug over de Rio Arga. Onze eerste stop is aan de voet van de heuvel waarop het pittoreske Berdún is gevestigd. Na de koffie blijven we de Rio Arga volgen tot aan het stuwmeer Yesa. Na een fotoshot van het meer fietsen we in Noordelijke richting naar Burqui voor de lunch. Langs de Rio Biniés gaan we op weg naar Vidángoz vanwaar we westelijk gaan fietsen naar Sarriés een klein dorpje in de regio Navarra. Onze eindbestemming voor vandaag is Roncesvalles, Een plaats waar veel pelgrims verblijven na de 27 kilometer lange tocht vanuit Saint-Jean-Pied-de-Port. De pelgrimsherberg maakt deel uit van een kloostercomplex uit de twaalfde-dertiende eeuw met een gotische pelgrimskerk erbij.
– 19:30 uur uur Diner en overnachting Pelgrimsherberg Roncesvalles***, Roncesvalles

Vrijdag 16 juni 2023

Roncesvalles – Hendaye / Ascain 110 km / 1.290 hm

– 07:00 uur Ontbijt
– 08:00 uur Vertrek 
Op de laatste fietsdag trekken we door de Spaans Baskische Pyreneeën naar Saint-Jean-Pé-de Port, een grensplaats tussen Frankrijk en Spanje en een bekende vertrekplaats voor de pelgrims die de Camino naar Santiago de Compostela gaan wandelen. In de eerste 20 km van de tocht volgen we de grensweg naar Organbideko en klimmen we naar een hoogte van 1.050 meter en overbruggen we bijna 400 hoogtemeters. Hierbij passeren we Cromlech Orgambide, een archeologische vindplaats met verschillende megalithische monumenten op een klein stukje land. Na de koffie dalen we af langs de bergrivier Nive en stoppen voor de lunch bij Souraïde. Onze aangepaste theepauze is aan het strand van de Golf van Biskaje (Atlantische Oceaan) in Hendaye. Daarmee bereiken we het einddoel van onze tocht. Na een toast op het volbrengen van de tochten fietsen we 7 km uit naar het overnachtingshotel.
– 19:30 uur Diner en overnachting in hotel Du Pont** / restaurant Moments Gourmande, Ascain

Zaterdag 17 juni 2023

Na het ontbijt transfer op eigen gelegenheid naar Nederland. Retourvluchten mogelijk vanaf Bordeaux of Biaritz. Van Biaritz kun je ook per TGV/Trein terug naar Nederland.PAC vakanties geeft graag advies over de mogelijkheden.

Zondag 18 juni 2023

Vanaf 20:00 uur eerste gelegenheid om fietsen op afspraak op te halen.

Reissom €1.499 / Toeslag 1 p.k. €290

Corona

Indien de reis geen doorgang kan vinden omdat voor de reisbestemming code oranje of rood geldt, ontvang je de volledige reissom binnen 14 dagen retour. Controleer voordat je op reis gaat wat het reisadvies is en welke maatregelen jouw vakantieland(en)  heeft genomen. Moet je bijvoorbeeld een officieel vaccinatiebewijs, of een negatieve PCR-test of antigeen sneltest laten zien? Op de website nederlandwereldwijd.nl lees je per land de actuele situatie.

Praktische informatie

• Voor deze fietsreis dien je te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Op basis van de woonplaatsen van de deelnemers wordt een centraal gelegen vertreklocatie in Nederland bepaald
• Bagage tot 20 kg
• Een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Voor je reis dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart • Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvangt je alle benodigde reisinformatie
• Je fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden
• Minimaal aantal deelnemers voor deze reis is 6

Inclusief:

• Vervoer heen en terug naar de Pyreneeën
• 9 Overnachtingen in **/***/****hotels
• Toeristenbelasting
• Ontbijt, lunch en diner (eerste maaltijd lunch maandag 27 juni, laatste maaltijd lunch vrijdag 8 augustus)
• Begeleiding tijdens de fietsdagen
• PAC vakanties wielrenners shirt (maten S, M, L, XL en XXL)

 

 

 

 

Exclusief:

• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16 

Dit reisaanbod kun je onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Boeken

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel