10-daagse Fietstocht naar de Olympische Spelen 2024 in Parijs

0
Prijs
Prijs€1.699
Prijs
Prijs€1.699
Deze tour is nu niet beschikbaar.

Boek nu

Bewaren

Adding item to wishlist requires an account

1668
Datum: 20-07-2024
Aantal Personen: 16

Parijs bereidt zich voor op de Olympische Spelen van 2024. De Franse hoofdstad is het decor van het grootste sportevenement ter wereld, wat een unieke kans biedt om dit van dichtbij te beleven.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs belooft nu al gedenkwaardig te worden. Voor het eerst in de geschiedenis van de Spelen vindt deze ceremonie buiten een stadion plaats. De iconische Seine vormt het traject waarop ongeveer 10.500 Olympische atleten op 160 boten zullen varen. Zet je klok gelijk, want op 26 juli om precies 20.24 uur, een knipoog naar het jaartal, begint dit bijzondere schouwspel. Op dat moment vertrekt de boot met de Griekse delegatie vanaf de Pont d’Austerlitz naar de Pont d’Iéna, waarmee het startschot wordt gegeven voor de indrukwekkende openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2024. Op vrijdagavond  26 juli zijn wij in Parijs en staan wij langs de Seine om de ceremonie te aanschouwen. De volgende dag fietsen we naar het centrum van Parijs om naar de Olympische tijdrit van zowel de vrouwen als de mannen te kijken. Ook zondag 28 juli kunnen we in het hart van Parijs en bij TeamNL Huis (Holland Heineken Huis) de sfeer van De Spelen proeven.

In zeven dagen fietsen we vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam, met onder andere een stop bij het Olympisch Stadion in Antwerpen en een rondje fietsen over de wielerbaan van Vélodrome Jacques Anquetil in Roubaix, naar ons hotel in het zuidoosten van Parijs.
Het ontbijt staat dagelijks gepland om zeven uur en om acht uur vertrekken we. Elke dag wordt de lunch, koffie en/of thee verzorgd en er rijdt een begeleidingsauto mee.
In de aanhangwagen worden de fietsen aan de voorvork opgehangen en zo veilig mogelijk terug naar Nederland vervoerd. Dagelijks zijn twee fietsroutes beschikbaar van gemiddeld 100 km en van 120 km. De fietsroutes zijn geschikt voor zowel toerfietsen, racefietsen en een beperkt aantal E-bikes.

Maandagochtend 29 juli sluiten we na het ontbijt gezamenlijk de reis af, waarna de deelnemers met de PAC-bus of de TGV terugreizen naar Nederland.

DAG TOT DAG

Zaterdag 20 juli 2024

Olympische Spelen 1928, Amsterdam – Scheveningen A-route 93 km / 270 hm, B-route 113 km / 330 hm

Voor aanvang van onze fietstocht naar de Olympische Spelen in Parijs verzamelen we op het parkeerterrein van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Na het uitdelen van een uniek wielershirt met daarop het symbool van de Olympische Spelen 2024, vertrekken we richting Scheveningen. Hierbij volgen we grotendeels het parcours dat de 76 deelnemende renners tijdens de Olympische Spelen van 1928, op en neer aflegden. De 168 kilometer lange tijdrit werd destijds gewonnen door de Deen Henry Hansen in een tijd van 4:47:18.
Van het het Olympische Stadion in Amsterdam fietsen we via Spaarndam, Santpoort en het Kopje van Bloemendaal richting Zandvoort. Na een koffiepauze vervolgen we onze route via Aerdenhout, Vogelenzang, Ruigenhoek, Noordwijkerhout en Rijnsburg naar de Haagse Schouw voor de lunch.
De laatste etappe leidt ons langs Scheveningen en het Vredespaleis in Den Haag naar ons overnachtingshotel in Leidschendam – Den Haag.

Zondag 21 juli 2024

Overgangsetappe, Leidschendam – Brasschaat A-route 108 km / 140 hm, B-route 128 km / 170 hm

Vandaag staat er een overgangsetappe op het programma, van het parcours van de Olympische Spelen van 1928 naar het parcours van de Olympische Spelen van 1920 in België. Door de Maasfietstunnel fietsen we naar Ahoy Rotterdam voor de koffiepauze.
De tweede etappe van de dag voert ons over de Haringvlietbrug en langs de Volkeraksluizen, het grootste en drukst bevaren binnenvaartsluizencomplex van Europa. Na een welverdiende lunch vervolgen we onze route en gaan via Oud Gastel naar Roosendaal. Tussen Nispen en Essen betreden we niet alleen Belgisch grondgebied, maar volgen we ook in omgekeerde richting het eerste deel van het 175 kilometer lange wielrennersparcours van de Olympische Spelen in 1920, Essen – Brasschaat. Bij Kalmhout passeren we een kasseistrook op weg naar ons overnachtingshotel in Brasschaat.

Maandag 22 juli 2024

Olympische Spelen 1920, Brasschaat – Gent A- route 103 km / 200 hm, B-route 120 km / 230 hm

Op vrijdag 13 augustus 1920 ging de race om 9 uur van start. Om de vier minuten vertrok een renner vanuit Merksem (5 km onder Brasschaat) voor een 175 kilometer lange tijdrit Merksem – Brasschaat – Nieuwmoer – Wuustwezel – Hoogstraten – Merksplas – Turnhout – Dessel – Mol – Geel – Westerlo – Heist-op-den-Berg – Lier – Oude God – Velodroom Antwerpen.
Via Sint-Job in ’t Gooi fietsen wij naar Lier waar we, nabij Sint-Gummaruskerk en het Stadspark koffiedrinken en daarna de route gaan volgen van de Olympische Spelen van 1920 tot aan het Olympisch stadion in Antwerpen. Het stadion was de thuishaven van voetbalclub Beerschot en werd voor de Spelen verbouwd naar een capaciteit van 30.000 toeschouwers.
Van de allure het Olympische spektakel is op de straatnamen na; Turnerstraat, Marathonstraat, Atletenstraat, Speerstraat, Schijfwerpersstraat en Kampioenstraat niet veel overgebleven. Over de Schelde verlaten we Antwerpen en fietsen naar Haardonk voor de lunch. In de middag gaan we over de fietssnelweg F4 via Sint-Niklaas naar Lokeren en vervolgens naar de prachtige stad Gent.

Dinsdag 23 juli 2024 

Koersdag, A-route 114 km / 270 hm, B-route 133 km / 420 hm

Vanuit het centrum van Gent fietsen we langs de Ringvaart van Gent naar het Scheldekanaal en blijven vervolgens 50 km langs de Bovenschelde fietsen tot aan de grens met Frankrijk. Halverwege maken we een tussenstop voor koffie in Oudenaarde, bekend als de trotse aankomststad van de Ronde van Vlaanderen. Hier bevindt zich ook het Centrum Ronde van Vlaanderen, een sportief museum dat volledig gewijd is aan de wielersport.

Enkele kilometers in Frankrijk bereiken we de Vélodrome André Pétrieux, ook bekend als Vélodrome de Roubaix. Deze huidige baan, een open betonnen velodroom met een lengte van 499,75 m, werd aangelegd in 1936. Sinds de editie in 1943 is het de legendarische aankomstplaats van Parijs-Roubaix. Na ons bezoek aan het Vélodrome gaan we lunchen en verkennen we ook de wielerbaan, waar we een rondje zullen fietsen.

Vanuit het Vélodrome volgen we gedurende 10 kilometer het parcours van Parijs-Roubaix en nemen we de laatste twee kasseistroken, met lengtes van 0,3 km en 1,4 km. Via Pont-à-Marcq fietsen we over landelijke wegen naar Mérignies, onze laatste tussenstop voor ons einddoel van deze dag, Douai.

Woensdag 24 juli 2024 

Hauts-de-France, A-route 105 km / 540 hm, B-route 125 km / 660 hm

Onze 5e etappedag brengt ons naar Noyon. Voor de koffie fietsen we door een golvend landschap om het vestingstadje Cambrai en verder naar Crèvecoeur aan het Canal Saint-de-Quentin. In Saint-Quentin, een prachtig middeleeuws stadje in de Aisne, regio Hauts-de-France, komen het Canal de Saint-Quentin en de rivier de Somme bij elkaar, een uitstekende plaats voor de lunch.

Voor de thee fietsen we zuidelijk naar het dorpje Quessy. Vanaf hier gaan we niet alleen vandaag, maar ook morgen ‘La Scandibérique’ volgen. Dit is het Franse deel van de EuroVelo 3, de fietsroute van Noorwegen naar Santiago de Compostela in Spanje. Over een afstand van 1.700 km doorkruist deze pelgrimsroute 20 Franse departementen en een aantal grote steden, zoals Parijs en Bordeaux.

Wij beëindigen onze etappe vandaag in Noyon, omgeven door bos- en landbouwgrond. Noyon is een stad in het arrondissement Compiègne met ongeveer 14.000 inwoners.

Donderdag 25 juli 2024 

La Scandibérique, A-route 110 km / 630 hm, B-route 131 km / 720 hm

Vandaag volgen we nagenoeg de gehele route van ‘La Scandibérique’ tot aan Beaumarchais. Vanaf de kathedraal van Noyon fietsen we richting Pont-l’Evêque. Dit charmante zeemansdorpje ligt aan de samenvloeiing van het Canal du Nord en het Canal latéral de l’Oise. De route leidt ons over een autovrij fietspad en langs prachtige bospaden door het Laigue-bos en langs de meanders van de rivier de Aisne, tot aan de samenvloeiing met de rivier de Oise.

Na Pontpoint volgt een korte maar pittige klim. Bij Parc de Château de Compiègne maken we een koffiestop. Langs de Oise vervolgen we onze tocht en passeren tal van vijvers die zijn ontstaan door zandwinning. Bij de voormalige kathedraal van Sensil genieten we van de lunch. In de middag fietsen we over een verharde grindweg door het Domaniale d’Ermenonville-bos, ten zuiden van Senlis, om vervolgens af te wijken van de route ‘La Scandibérique’ en een pauze in te lassen in Othis.
Via Dammartin-en-Goële, Saint-Mard en Juilly bereiken we ten slotte Meaux.

Vrijdag 26 juli 2024 

Openingsceremonie Olympische Spelen 2024, A-route 83 km / 300 hm, B-route 100 km / 450 hm

Vandaag fietsen we naar de hoofdstad van Frankrijk en volgen we voor zover mogelijk een deel van het tijdritparcours en gaan langs verschillende bezienswaardigheden. De eerste 30 kilometer naar de koffie zijn vlak en gaan via Chamy naar Canal de l’Ourcq over landelijke wegen en door een bosrijk gebied. Aangezien de begeleidingsauto ons de rest van de dag niet kan volgen, nemen we tijdens de koffiepauze proviand mee voor de lunch. We blijven langs Canal de l’Ourcq fietsen en gaan naar het Parc de la Villette, waar het Huis van Team NL (voorheen Holland Heineken Huis) tijdelijk is opgebouwd. Een uitstekende plek om te pauzeren.

In de middag hebben we tijd om de sfeer te proeven op de openingsdag van de Olympische Spelen 2024. De route voert ons langs de Esplanade des Invalides (startlocatie van de tijdrit voor zowel mannen als vrouwen), de Eiffeltoren, Montparnasse en de Notre-Dame. Langs de Seine fietsen we naar Hôtel Paris Sud, Orly-Draveil.

In de avond is er gelegenheid om de metro of de bus te nemen vanaf het metro-busstation, dat 1,1 km van het hotel verwijderd is en de openingsceremonie bij te wonen.

Zaterdag 27 juli 2024 

Tijdrit mannen en vrouwen, 52 km / 220 hm

Vandaag hebben we de luxe om uit te slapen en kunnen we rond 9:00 uur aan het ontbijt verschijnen. Aan het eind van de ochtend stappen we op de fiets, voorzien van een lunchpakket, en zetten koers naar het centrum van Parijs over een route van ongeveer 30 kilometer langs de Seine. We zoeken een geschikte plek langs de rivier om ons lunchpakket te nuttigen en waar we later kunnen genieten van de tijdrit van zowel de mannen als de vrouwen. De Olympische tijdrit voor zowel mannen als vrouwen de is grotendeels gratis toegankelijk.

De start van de 32 km vlakke Olympische tijdrit vindt plaats op de Esplanade des Invalides en gaat in de richting van het Bois de Vincennes, waar het Vélodrome Jacques Anquetil gelegen is. De laatste renner zal naar verwachting om 18:30 uur finishen. Na de tijdrit keren we via de korte route terug naar het hotel en dineren we in een nabijgelegen restaurant.

Zondag 28 juli 2024 

Olympische Spelen 2024 dag 2, 52 km / 220 hm

Vandaag heb je de vrijheid om de dag zelf in te vullen. Hier zijn enkele suggesties:

Op de fiets of het met het openbaar vervoer naar het centrum van Parijs. Genieten van de Olympische sfeer die door de straten waart en een bezoek brengen aan het TeamNL Huis wat een kans biedt om deel uit te maken van de festiviteiten en het enthousiasme rondom de Olympische Spelen.

Een andere mogelijkheid is het bijwonen van Olympische wedstrijden. Op het programma van dag 2 staan onder andere Mountainbike, Judo, Zwemmen en Schietport. Tickets voor deze evenementen zijn beschikbaar vanaf 30 november 2023 in de zogenaamde fase 3, zonder loting maar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Je kunt je tickets boeken via Tickets Paris 2024, waar je ook prijsinformatie kunt vinden.

Aan het eind van de dag willen we graag de fietsen laden in de aanhangwagen. Tijdens het afscheidsdiner kunnen we terugkijken op onze ‘onvergetelijke’ ervaringen van deze Olympische Spelen in Parijs.

Maandag 29 juli 2024 

Na een gezamenlijk ontbijt is het moment van afscheid aangebroken. De deelnemers hebben de flexibiliteit om terug te reizen naar Nederland, of het nu met de PAC-bus is of via de snelle TGV. Voor degenen die nog wat extra tijd willen doorbrengen, biedt PAC vakanties graag advies over mogelijke verlengingen van het verblijf.
Voor het ophalen of terugbrengen van de fietsen maken we vooraf afspraken.

Reissom €1.699 / Op basis van een tweepersoonskamer
Éénpersoonskamertoeslag €500

* Hotelprijzen en met name eenpersoonskamertoeslagen zijn in en rond Parijs fors verhoogd i.v.m. de Olympische Spelen

Praktische informatie

• Voor deze fietsreis dien je te beschikken over een goede conditie en dient de fiets tiptop in orde te zijn
• Bagage tot 15 kg
• Een centrifuge gaat mee voor het drogen van (fiets)kleding
• Het dragen van een fietshelm en dichte schoenen is verplicht
• Reisverzekering is verplicht
• 14 dagen voor vertrek ontvang je alle benodigde reisinformatie
• Je fietst op eigen risico, de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden
• Maximaal aantal deelnemers 16.

Inclusief:

• Negen overnachtingen op basis van halfpension in ***/**** hotels
• Toeristenbelasting
• Catering van de lunch, koffie en thee. Op zaterdag 20 juli is de eerste gezamenlijke lunch en op maandag 29 juli is het ontbijt de laatste gezamenlijke maaltijd
• Terugreis naar Nederland per TGV of PAC-bus
• Begeleiding tijdens de fietsdagen
• Vervoer fietsen en bagage
• PAC-wielrenners shirt, maten S, M, L, XL en XXL

Exclusief:

• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage STO-garantiefonds €16

Dit reisaanbod kun je onder de garantie van STO Garant laten vallen door bij de aanmelding het vakje STO-garantiefonds te activeren. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Prijs€1.699
Boek nu

Boek nu

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier

Meisje in een rolstoel